onsdag 18 september 2013

Nystart

Här sitter jag i sängen efter min första skoldag och känner mig lite konstig sådär... Inte speciellt trött, men jag hade förvisso inte en hel riktig skoldag. Jag känner mig mest skraj för vad som komma skall. På introduktionsmötet idag bekräftades alla mina rädslor om att tredje året kommer att bli väldigt tufft och också väldigt viktigt för karriären. Jag vill både ta tag i det på en gång och få det gjort och samtidigt springa och gömma mig! Nästa vecka börjar allvaret på riktigt, men redan i morgon har vi en tretimmars föreläsning och på fredag går jag heldag och avslutar med en tre timmars labb. Pang på rödbetan bara! 

Att bero på labb så fick jag en alldeles egen labbnyckel idag och även en helt ny blå pärm med mitt schema och min labbmanual. Så nu känns det officiellt! Vi är 39 stycken i vår klass (mikrobiologi, virologi och parasitologi) varav jag känner några stycken. Jag hängde med Zoe idag, det känns skönt att ha en vän som man har känt sedan år 1. Nu ska vi ta oss an trean och förhoppningsvis fyran tillsammans! 

Efter föreläsningen idag satt jag och häckade i väntrummet hos doktorn i två timmar för att ha en tvåminuters undersökning av min onda skuldra. Värktabletter och is var medicinen tydligen. Hjälpsamt...

När jag kom hem var jag ensam hemma i en minut, sedan kom Kristian stövlandes. Han stannade faktiskt hemma riktigt länge den här gången, annars är han bara in och vänder. Nu tog han till och med en tupplur och åt middag med oss! Idag blev det korv med linssås och ris, vilket var smaskigt men inte så fint på kort. Igår däremot blev det finmat med ångad rökt torsk, ris och gräddstuvad spetskål. Mycket mumsigt, även om fisken tog oväntat lång tid och gjorde mig sen. 

Av någon mystisk anledning färgar de den rökta fisken
i det här landet, mycket konstigt!

Jag älskade middagen igår, men då Olle tog med det som lunchlåda idag
var inte jobbarkompisarna så nöjda, de tyckte det luktade för mycket fisk!

Den finfina måltiden ovan avnjöt jag alltså stressat innan jag knatade iväg till GUU för att hjälpa ISoc på den internationella mässan där alla olika landsföreningar står. Det varade i ca tre timmar och vi hade inte alltför mycket folk på mässan (säkert någon nollningsfest som pågick på annat håll), men de som kom var trevliga och vi hade väldigt trevligt själva också. Det var jag, Ola, Marek, Luisa och den nya tjejen från Färöarna som var där, det vill säga alla som sitter i årets styrelse. 

Luisa & Marek.

Det var alltid fullt vid ungerns bord, de hade jättegoda ostscones och mackor!

Vi hade godis, kakor och trevliga människor av alla möjliga nationaliteter.

Vi hade amerikanernas nyöppnade förening mitt emot oss, de bjöd på
popcorn och pumpapaj.

Jag tror att det här var den keltiska föreningen...?

Det nordiska bordet var tomt och tråkigt, och jag bestämde mig för att inte
avsluta min två-åriga frånvaro där, jag håller mig till ISoc.

Mumsbordet där alla åt "middag".

Mässan avslutade alltså min tisdag, men hur var resten? Ja, det började med att vårt fönster äntligen blev fixat, och precis i tid för att Chloe och jag skulle hinna iväg till yogan (som var rätt tom på folk, förmodligen på grund av alla nollningsaktiviteter). Efter yogan slöt vi upp med Leoni och gick ett varv runt sportmässan på övervåningen. Vi kollade in grabbarna (eller bergen) som spelar amerikansk fotboll och vi fick med oss lite freebies hem, bland annat godis och solglasögon. 

Mässa i aktivitetshallen.


Vår härliga universitetsmaskot, "The Black and Gold Tiger".

Vissa sporter demonstrerades i hallen, men jag ingen aning om vad
som pågick här...

Olle kom hem strax efter oss och hade gjort mycket bra ifrån sig på sitt test, 96% rätt (= endast två fel) fick han! Han grubblade som vanligt över de där två sista felen medan Chloe, jag och Kristian var både glada för hans skull och smått avundsjuka...

Medan vi avslutade dagen igår på olika håll så har vi idag haft en riktig myskväll här hemma, med tända ljus och nybakta krusbärskammar och en härlig doft i hela lägenheten. Vi saknade i och för sig Kristian som är ute på nattklubbsäventyr i stan, men Chloe, jag och Olle har haft de jättemysigt framför lite Big Bang Theory med en varsin mugg te i handen. Jag ser fram emot många fler sådana här kvällar, om studierna tillåter! 

Nybakt kvällen till ära (mest för att tömma kylen på grejer).
Chloe var alldeles begeistrad, hon älskar krusbär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar