tisdag 9 oktober 2012

Ännu en vecka...

Så har ännu en vecka börjat och vi är snart i mitten av terminen. Redan! Vi började den 17 september, och terminen tar slut den sista november. Efter det är det bara revision och tentor kvar. Så höstterminen är ca 2 och en halv månad lång, och vårterminen är inte så mycket längre, bara 3 månader innan vårlov, revision och tentor. Helt galet!

Den här veckan ska jag försöka plugga hårdare, sätta igång på riktigt liksom! På fredag blir det test i mikrobiologi, och nästa vecka blir det labbar och seminarier. Ska bli skönt att komma igång på riktigt, det har varit alldeles för lugnt sedan sommarlovet tog slut.

Idag har jag spenderat större delen av min dag i bibblan, på min favoritvåning: 8:an. Lugnt och skönt med spektakulär utsikt! Tyvärr är fönstren för skitiga för att bilderna av utsikten ska bli något vidare...
Igår märkte jag att en kompis från förra årets arkeologikurs hänger mycket där också, jag träffade Jonathan både igår och idag, och vi åt lunch tillsammans igår. Jag träffade även Frances och Ioana i hissen på väg upp (man orkar ju inte alltid gå i trapporna), så nu har jag träffat alla kompisar från förra året!

Jag försökte gå på yoga idag också, men när jag kom dit fick jag inte komma in. Det är alltid pensionärsgympa innan yogan på tisdagar, och de brukar alltid vara så hurtiga, men idag hade något gått snett för en av tanterna. Jag var där tidigt och kikade in genom fönstret för att se om de var klara, och såg något mycket obehagligt. En tant låg på golvet under ett vitt tygstycke, och salen var full av personal.

Även om det såg så ut så var hon ju inte död, tack och lov, men gympan hade blivit för mycket och hon hade kollapsat, så de ställde in yogan i väntan på ambulansen. Jag tyckte det tog en himla tid för den, jag var där i ca 20 minuter och ingen ambulans. Och då ligger det ett sjukhus med ambulanscentral ca 5 minuter (gångtid) ifrån skolan! Måste ha varit många upptagna ambulanser... Stackars lilla tanten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar