lördag 24 september 2011

Torsdag 1 September


Myllret på Buchanan Street i stan 

Vi gav fötterna en omgång med en lång rekognoseringsrunda i stan och så fort vi hämtat våra nycklar till lägenheten lade vi benen på ryggen och flydde vandrarhemmet, med all vår packning, i en taxi så klart!

Efter en upplysande och mer detaljerad titt på lägenheten ringde jag vår nya halvdanska landlord och frågade om vi kunde få hjälp med att åtminstone ersätta vår mögliga minikyl-frys och anordna fungerande ventilation i köket istället för den nya, icke-fungerande men dekorativa fläkten som satt ovanför spisen. Ingen hjälp, men £20 om vi städade kylen.

Vi har en ny kyl och frys nu, utan mögel. Några £20 har jag ej sett röken av. Fläkten sitter ofungerandes kvar och man ser från gatan när vi lagar mat, eftersom våra gigantiska fönster immar igen.

Vi spenderade natten på vår nyligen införskaffade luftmadrass i en kall lägenhet. På ett, håll i er  nu, TRÄGOLV! Vi har hittat en lägenhet i Storbritannien utan heltäckningsmatta, det är sant! Dock har vi nu förstått vitsen med heltäckningsmattorna. Med englasfönster och dålig isolering blir det svinkallt på golvet. Tur man har Primark relativt nära så att man kan handla billiga, söta och matchande tofflor i form av små piglets!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar