fredag 30 september 2011

Stenar och headbones

Livet lekte i Glasgow denna eftermiddag! Riktigt varmt ute, med blå himmel. Och helt fantastiskt roliga lektioner! Hade arkeologi tutorial klockan två, och det var riktigt kul! Vi fick hålla i föremål från tidiga stenåldern! Kolla, vrida, vända, rita av och greja, så häftigt! Vi var bara åtta stycken i gruppen, antar att många helst inte har lektion på fredag eftermiddagar, men det var skönt tyckte jag. Arkeologilabbet är enormt, och vår tutor, Jen, en PhD-student som är expert på medeltida arkeologi, är jättesnäll! Fick även sitta i en gigantisk sandgrop de har i labbet, full med stora stenblock, och vi fick testa på metoderna de använde på stenåldern, för att göra verktyg, så coolt! Kräver verkligen styrka och uthållighet kan jag säga. De verktyg vi fick använda och titta på var mestadels gjorda av olika sorters sten. Men, en del av verktygen, t.ex. en stor hammare, var gjorda av djurben och horn. Man kunde se märgen och kunde följa linjerna av hornen och benen och det var verkligen otroligt häftigt (anatominörd, jag vet). Dessutom sa Jen att man kunde fixa till sig extra credits om man skrev upp sig på extra-curricular activities, och det är just nu många doktorander inom arkeologi som letar efter assistenter som kan katalogisera material från utgrävningar till deras projekt, så lockande!



Fick springa till kemin sen, eftersom arkeologin drog över. Smet in längst bak i den kokheta salen och satt sen och våndades i en timme medan Professor Bob gick igenom laboratoriesäkerhet. Bob är skitrolig, och han berättade även om en annan intressant snubbe som vi förmodligen kommer att stöta på under labbarna: Doktor Joe, 70+. Han känns bäst igen på sin knallorangea labbrock (alla andra lärare har blå, studenter har vita). Låter spännande!

Efter kemin kilade jag iväg mot Thompson Building, som är en del av 'Hogwarts' (huvudbyggnaden kallas så) för ett möte med min Advisor of Studies. Sprang på en glassbil på vägen och beställde en medium cone med mjukglass, fick en large double-cone med flake, sås och strössel av den lite halvläskiga halvtandlösa försäljaren. Glassbilen hette Emily, och såg ungefär ut som en ambulans på håll.



Mums i sensommarvärmen!

Min Advisor of Studies heter Dr Desmond och håller till vägg i vägg med Laboratory of Human Anatomy. Han var jättetrevlig, kommer Nya Zealand och är helt såld på anatomi. Han jobbar mycket på School of Medicine, och sa att han nog kunde fixa in mig på läkarlinjen om jag jobbade riktigt hårt. Hans kontor var fyllt med ben och kranium och jag fick också en privat rundtur av LHA. I am such a lucky girl!

Nu ska vi käka lax innan det blir till att kolla in Giffarnas match mot Ängelholm.


Vår lax kommer från Loch Linnhe


 Lunchen idag 


Och just det! Kolla in Dagens Nyheter idag, de hade en nyhet om en hund i Stockholm som hade tagit tunnelbanan hem från hunddagiset sex stationer när hon fick hemlängtan, ballt!



Andra vovvar på vift

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar