lördag 24 september 2011

Onsdag 31 Augusti

Jag vaknade med ryggont och en nyvunnen rädsla för sängfjädrar. Senare märkte jag att Olle hade en helt okej madrass, och ångrade genast mitt val av säng. Efter frukost panikringde vi på visningar sittandes i trappan högst upp i byggnaden, då det var enda stället med telefonmottagning. Vi fick en del napp, men vi såg aldrig mer av dem än bilderna i annonserna eftersom vi, desperata att överge vårt småvidriga hostel, skrev under kontraktet på den första lägenheten vi såg den dagen. Aningen förhastat kanske, när man tänker på det så här i efterhand, men efter en del fixande och trixande med färg och inredning har vi nu en riktigt nice lägenhet i en mysig stadsdel på bekvämt avstånd till mataffären, skolan och, viktigast av allt, IKEA!

Vårt nyvunna boende firades med en inte så elak Evil Evil Monkey Burger och Fish n Chips serverat av skotska Kim Källström, och dagen avslutades senare med yoghurt till middag. Andra dagen i rad.

4 kommentarer:

  1. Får man lov att fråga vad ni betalar i hyra? :)

    SvaraRadera
  2. Tack för det snabba svaret! Ska själv börja på Glasgow uni och funderar på om det är värt att hyra lägenhet eller om man ska satsa på studentrum i korridor via skolan. Har du hört något om hur de som bor i korridor tycker att det är?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt okej, bra om man kommer ensam och vill skaffa vänner snabbt. Men också jobbigt, att bo med så många. De flesta lägenheter delas mellan 6 personer eller mer tror jag...

      Radera