torsdag 29 september 2011

Bastusalar och sushikatter

Det blev en fin dag till slut, något som tyvärr resulterade i en 40-graders kemisal. Redan utanför salen i korridoren där man väntar på att få komma in rann det i pannan, och Joanna, jag och Island Girl fläktade oss med tjocka block. När vi sedan såg matematikstudenterna som har salen före oss komma ut och se minst sagt febriga ut, och dessutom höra flera av dem säga "It's boiling in there", så visste vi att vi hade en helvetestimme framför oss. Just då ångrade jag verkligen att jag hade kemi på eftermiddagen... Alla blev trötta av värmen i salen, och det blev svårt att fokusera, trots att Dan är en riktigt bra föreläsare. Salen är en av de största på universitetet, och rymmer ca 350 studenter. Den är nästan alltid full. Det kändes verkligen idag, och det var en pina att sitta där.

På väg till skolan idag gick jag förbi en gubbe som sa god morgon och tyckte jag var söt, det var en bra start på dagen, minst sagt. Och på väg hem sprang vi på en katt som fick fisk genom bakdörren av kocken på det lokala sushistället. Lyxigt.

På biologin handlade det om näring och hälsa, och föreläsaren, Professor Edwards, ställde oss frågan: "Hur tror ni att ni kommer att dö?" Aningens deprimerande tankar klockan nio på morgonen tycker jag. Hon gick sedan vidare med att förklara att man i Skottlands västra delar hade högst procent av dödsfall i hjärt- och kärlsjukdomar, samt cancer, i hela Storbritannien. Dessutom har de allra flesta dåliga tänder, då vattnet innehåller för lite flouride. Tur att Olle och jag handlar flaskvatten och Listerine.

Olle tog en tur till banken idag, Royal Bank of Scotland mer precist, och skulle äntligen få öppna ett bankkonto (vi har haft lite problem med det, minst sagt). Han kom därifrån utan bankkonto. Anledning: Namnet på hans Council Tax räkning som används för att bevisa adressen i Storbritannien, stämde inte överens med namnet i hans pass. Räkningen är adresserad till Olof Nilsson. Men han heter ju Karl Olof Gunnar Nilsson enligt passet. Något petiga bankmänniskor häromkring...

Dock lyckades Karl/Olof få ett bankkonto på Bank of Scotland, eftersom det i EU funkar att ha olika namn, av någon anledning. Det måste RBS ha missat. Dessutom har han fixat hemförsäkring efter noggranna efterforskningar och komplicerade formulär och samtal.

Vi passade på att utnyttja tiden innan den 1 oktober väl, och fick med oss två enliters Baileys hem från Sainsbury's. För £26 pund. Alkohol är billigt här i vanliga fall, men de får ju också ha extrapriser och erbjudanden. Dock bara fram till på lördag, då lagstiftningen ändras i landet. Så nu är det crazy alkoholrea på de flesta mataffärer, för att få ner lagret. I Sverige kostar en 700 ml Bailey's 199:-. Det blev två nya smaker dessutom, Hazelnut och Biscotti. Ska bli intressant!

Avslutar med bilder på mina fina växter som tar sig fint i växthuset. Utom en av dem som kanske möglar...


Ska det se ut så verkligen?


Prima plantor, jepp jepp!


Nytvättat och nylagt badrumsgräs efter läckan. 

Emmas gröna mil kan slänga sig i väggen! Min mil är både grönare, längre och smalare! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar