tisdag 27 september 2011

Tisdag

Lägenheten från helvetet slår till igen, då vår granne under oss kommer upp och säger att det droppar från hans tak. Toppen! Det verkar fixa sig rätt bra dock, med rörmokare som kommer i morgon och fixar till det. Verkar inte vara riktigt hela rör här i huset. David sa att det här var 4:e gången något sådant här hände sen han flyttade in. Impressive. 

Arkeologin idag var riktigt intressant, handlade om The Neolithic Era (sena stenåldern) och om hur man i Skottland gick från ett hunter-gatherer samhälle till att bli bönder och få föda genom tama djur och odling av vete etc. 

Efter arkeologin och en kort promenad med Kelly, sprang jag helt plötsligt på Migan, a.k.a Alaska Girl, och vi lunchade tillsammans på Avenue G på Byres Road. Vi förundrades båda över hur mycket bröd och pasta folk äter här, det är i princip det enda som finns på menyerna när man äter någonstans. För vår del blev det bröd, med hummus och kronärtskockshjärtan och sallad, och brittiskt te så klart!

Mätt i magen kilade jag sen iväg till kemin och höll på att dö, som vanligt, först av trapporna och sen av värmen i salen. Kemiföreläsaren, Professor DJ, som han kallar sig, var dock pigg, och glad att se att så många av oss fortfarande dök upp efter den ganska tunga föreläsningen på quantum numbers igår. Riktigt intressant föreläsning idag, men jag saknade helt klart ballongerna från igår. Jag tror att han försökte göra en tung föreläsning mer förståelig, speciellt som den ligger sent på dagen, och för att vi fattar typ hälften av vad han säger (om vi har tur), men han hade i alla fall gjort modeller av ballonger för att representera olika former av elektronmoln till gårdagens föreläsning, något som gillades skarpt av både Island Girl (Ellie), Joanna, Beth och mig. Vi hoppas på fler ballonger! 

I övrigt såg jag idag en sönderslagen spegel på väg hem från skolan, bådar inte gott! Påminde mig om en tant Olle och jag träffade på en skoaffär för ett tag sen. Olle fällde upp ett paraply för att kolla hur stort det var, och tanten, som helt klart var ganska vidskeplig av sig, kom fram och sa att det betydde otur att slå upp ett paraflax inomhus. Hon berättade dessutom att hon nyligen slagit sönder en spegel och att hon, inom en vecka efter att detta hänt, slagit ut en tand, något vi fick klart bevisat för oss. Ajajaj...

Annat som hänt; Halle Berry har varit stan för att filma scener till en ny film. Japp, rena rama Hollywood här!


Och här, helt orelaterat till Halle Berry och filminspelningen, kommer en bild på våra värmande räddare i nöden -  the Piggie Toffles!


God natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar