onsdag 21 september 2016

Mat- och parklördag

Den soliga veckan forsätter, men ikväll lovar BBC regn... I helgen hade vi det riktigt soligt och fint i alla fall, och det tog vi vara på. Vi började med en tidig morgonprommis på lördagen, varefter vi storhandlade och åt en väldigt sen frukost/lunch hemma, med Olles nybakade och enormt väl- och kalljästa baguetter.  

Solen utanför sovrumsfönstret väckte oss och vi bestämde oss för att ta tillfället i akt.


Frukosten bestod av bröd som Olle bakade...


...och rullar som jag rullade, på gul zucchini som jag shoppade hos grönsakshandlaren och sedan släpade på under fredagen både till och från stan. 


Fyllningen ska innehålla rostade nötter/frön, så det bidrog Olle med. Han hade lite svårt att lämna alla till mig dock...



Ta-da! Färgglatt och höstigt, med massor av smak och perfekt till lunch/frukost.




Efter vår frukostlunch låg vi i matkoma ett litet tag, men sedan släpade vi oss upp och ut igen för att vi kände oss skyldiga när vi betraktade solskenet inifrån. Det blev en långrunda i parken den här gången, med alla andra solskyldiga/dyrkande Glasgow-bor. 


Blommorna kämpar mot höstkylen som nästan börjat krypa fram...




Olle var minst sagt pumpade för lite utomhus-tid och sol...


Åter hemma hängav sig Olle åt lite helgpluggning medan jag kämpade med jobbansökningar. Coco sov fortfarande som hon ju brukar på helger. Hon går upp vid 1 och resten av dagen ligger hon gärna i sängen och tittar på TV/film (om hon inte tar en tupplur - efter att ha sovit halva dagen) och så klart kommer hon ibland ut för att äta. Ibland vet vi inte om hon är hemma eller inte, hon är tyst som en mus och verkar inte höra oss heller. Tur är väl det, vi svor ganska ljudligt när vi lagade vår hälsofarliga middag under lördagen. Vi måste kanske skaffa en fritös, det här med att fritera i stekpannor är ingen prima idé... Det var egentligen mest vårt eget fel, jag hade shorts och linne på mig, och Olle t-shirt. Dessutom valde vi av någon anledning Olles favoritpanna med ganska låg kant. Det var bäddat för katastrof, så med de förutsättningarna tycker jag att vi lyckades rätt bra, bara med några få brännmärken på armarna och ett gäng med lyckat friterade räkor!


Olle rostade tomater till salsa, och jag fixade frityrsmet. Ingen av oss kunde förutse (fast vi borde ha kunnat) alla heta oljedroppar som snart skulle flyga...

Frityrstationen...

...och tillbehörsstationen: korianderblad, inlagd vitlök, paprika, tacoskal, vitlökssås, Olles söta nyrostade varma salsa och rödkåls-slaw.


Färdigfriterat!

Jag var förste uppläggare, en knepig roll som involverade skal-balansering som inte
 alltid gick som den skulle...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar