söndag 4 september 2016

Let's Eat Glasgow

Igår var det dags igen för höstens matfestival! Många av Glasgows restauranger går ihop över en helg och serverar olika smårätter från korta menyer i ett gammalt tågutrymme mellan stan och West End, massor av försäljare deltar i marknaden och kockar från TV och olika restauranger ställer upp med demonstrationer. Trevligt värre, och mättande! Olle och jag sparade oss till lunchtid då det hela började och åt ingen frukost alls så att vi skulle få plats med lite extra mat. Sedan var det bara att välja och vraka!


Vi började med att besöka marknaden och smaka på alla prover...

...och vi kollade också på en morgondemonstration.

Olle var lite småsugen på kantarellerna, men det är inte
 samma sak som att plocka själv ju!


Olle smakade tomatsås och jag smakade på te.

Mitt favoritstånd! Forskare från Glasgow Uni som demonstrerade
 en mini-sequencer och...


...där man kunde mumsa insekter! Olle smakade alla, jag smakade den han rekommenderade mest. Inte helt fel.

Nästa test: honungsöl.


Adoptera ett bi, eller kanske en rabarberplanta?


Tyvärr skulle vi in till stan efteråt, så vi skippade fiskhandlingen.

Grönsakshandlar'n var på G.


Så kom vi äntligen till restaurangerna! Tyvärr hade vi inte nog med poletter eller plats i magen för allt, men vi kunde prova lite i alla fall.


Först ut var en snackstrio från Cail Bruich: köttig munk, rökt fisk-boll med
 tartarsås & så en currytart med pesto.



Härifrån åt vi ingenting, men vi kanske borde ha köpt något från Crabshakk, kön var massiv så de var nog populära!


Inte så färgglatt kanske, men otroligt gott med pastrami & surkål.

Det var lite väl fullt, så vi stod och åt.


Rätt 3: kanin från The Gannet.


Olles favorit kom från Ox & Finch, och de snålade inte med portionerna heller. Inga tapas direkt!


Det var inte helt lätt att äta...



Full rulle, och fullt med folk!




Sista varmrätten kom från Ubiquitous Chip: skogsduva, rödbetor, björnbär & vattenkrasse. Mm!


Första efterrätten kom från Cail Bruich igen: mjölkchokladsdelice, perfekt kombinerad
 med bitter chokladkaka, kolasås & syrlig creme fraiche. Lite färglös, men så god och som
sagt välkombinerad!

Efterrätt nr 2 kom från Café Gandolfini där de var glada och trevliga.

Klassisk (och enorm) Millionaire's shortbread med vaniljmousse. Olle dekorerade
alldeles själv.

Efter festivalen var vi ordentligt mättade, så vi promenerade ner maten lite på väg in till stan längs floden. Vädret var inte jättefint, men det regnade i alla fall inte på oss. Väl inne i stan fördrev vi tiden med att fönstershoppa (okej, vi shoppade lite, bland annat en basker på second hand) och sedan var det dags för bio! War Dogs var en riktigt bra film och den underhöll oss tills vi kom ut i mörkret (och regnet igen) och åkte hem. Hemma blev det mer film, vi såg Focus med Will Smith och Margot Robbie med en varsin krukmugg full i glass, vår första "mat" sedan festivalen. Vi stod oss länge! 


Jag gjorde egen glasstårta för ett par dagar sedan, med brownies och överblivna bakingredienser.





Olle var nöjd och tog en andra portion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar