onsdag 14 september 2016

GBBO

Aaah, vi har precis avslutat vår nya onsdagskvälls-tradition: kvällsfika framför Great British Bakeoff! Förra veckan avnjöt vi Sverige-kaka då jag testade mina nya IKEA-formar, och ikväll blev det scones: hallon- och vit choklad samt vit choklad & valnötter. Ingenting friterat som på GBBO, men gott ändå! Tur man har mycket tid att baka när maten serveras direkt från frysen/micron...



Nya formar!







Det svåraste med att göra en Sverige-kaka: framförhållningen att göra kakan och fylla dagen innan så att den får vila över natten, samt att man måste vänta till dagen efter för att fika...



De var båda superfina efter nattvilningen, och Olle fick med sig en till jobbet.
Den andra toppades vääääääldigt hastigt strax innan programmet började förra veckan.
 Ingen Starbaker-utnämning för den här...

...men Olle var ändå ett fan, och det är det som räknas!



Efter ett tag var han lite av ett för stort fan, så jag tog undan kakan. Det uppskattades INTE.



Mer hallontema idag, till och med på chokladen!







Scones blev temat, för det är ju ändå The Great BRITISH Bakeoff.







Mer svenskt än brittiskt blev det i dagens tekniska utmaning, då Paul krävde spetspannkisar. Alla stackars manliga tävlande såg smått oförstående ut...





Mmm, churros-skålar...



Jane och Benjamina, mina favvisar, gjorde hemskt bra ifrån sig.




Har aldrig ätit en Yorkshire-pudding, och är inte jättesugen på att testa, men fyllningarna var väldigt välkomposerade smakvis och såg goa ut.


Jag kan inte förstå att Andrew inte vann brödveckan förra veckan. Tom och hans "hammare"...


Synd att BBC inte har rättigheterna till GBBO längre efter den här säsongen, för då vill inte Mel & Sue vara med och störa med sina luktlekar bland bagarna längre!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar