onsdag 15 oktober 2014

Mer bubbel i labbet

Jag insåg just att jag i mitt förra inlägg skrev i förbifarten om Annas doktorand-firande, men att jag inte alls skrivit om det tidigare, så här kommer det!

Innan Olle kom i fredags hade vi en riktigt spännande dag i labbet. Anna, amerikanskan som jobbar i ett grannlabb här, hade sin muntliga redovisning och sitt ”doktorand-förhör” och Lucy fyllde år. Lucy ville inte firas så mycket just i fredags, att få sin doktorsexamen är viktigare tyckte hon, så vi spenderade större delen av dagen med att oroa oss för Anna och med att förbereda lite festligheter. Hennes presentation var superbra, hon var verkligen duktig och det var riktigt intressant, men vi blev lite oroliga senare när hennes förhör tog så lång tid. Hon var inne med Dave och en extern examinator från London mellan 11 och 4! Jag skulle inte orka svara på frågor så länge... han var riktigt fikasugen och gick bara runt och klagade på att hon aldrig kom ut och ville att vi som bakat skulle ställa fram godsakerna helst 10 minuter tidigare. Vid halv 4 orkade jag inte mera, så jag, Han, Seb, Lucy och Anders började fixa fram fika och bubbel i den nya byggnadens ”kapprum” där vi får göra allt möjligt, som att dricka alkohol och fika!

Festen var superduper, Anna var så klart jätteglad och nöjd, det kom massor med folk och fikat var väldigt uppskattat. Jag hängde mest med Han och Cordula, vi satt och mumsade i oss lite chips medan Han testade allt som erbjöds i fikaväg och rekommenderade saker till oss. Min äppelrestkaka var en favoriterna, så jag var nöjd! Den försvann rätt fort, så det var tur att tjejerna fått smaka kvällen innan och att jag sparat en bit i kylen åt Olle!

Jag gick hem tidigt i torsdags och spenderade eftermiddagen med att laga mat, städa köket grundligt och baka
en massa; det blev äppelpajkaka (Olles favorit) med hemgjort snabbäppelmos och müslitäcke, chokladmuffins
fyllda med mörk choklad- och jordnötssmörstryffel, samt lite smått monstruösa citronmuffins fyllda med mousse.


Mina muffinsmonster!


Det var inte bara jag som bjöd på fika i fredags...

Congratulations Dr Kelner!




Seb och Anna hade bakat goda jordnötssmörskakor kvällen innan, Lucy bidrog med
jordnötspaj...

...och Anders bidrog med Marabou-choklad och Polly från sin semester
i Sverige!


Bubbel att skåla med, öl, chips och nötter fanns också på bordet.

Stället där vi är är som en låååång korridor/reception mellan vår byggnad och den nya fina byggnaden, så det
är superhögt till tak (som är ett glastak med solceller för övrigt) ch det är fullt med nya TV-skärmar som visar
våra  största projekt och framgångar i labben, det finns massor med soffor att sitta i och ett litet kök/café i hörnet.
Men. Eftersom den nya byggnaden byggdes utanpå vår är alla våra fönster kvar, så det är lite som att vara
ett djur  på zoo när man labbar! Här ser man in i vår parasitsvit, så nu vet ni hur den ser ut!


Det är fint med glas, och den nya byggnaden är verkligen jättefin och fräsch, något man
vill visa upp, men det är en hel del insyn...

Äntligen färdig - Dr Anna!

En närmare titt på tänkarhatten.


Det blev festligare och festligare ju längre vi höll på, Han var (bokstavligen) glad i hatten!

Mitt i vårt firande gick brandlarmet, så vi fick (lite glada i hatten vid det här laget) knata ut till parkeringen. Någon var snabb och tog med sig några flaskor bubbel ut, så vi fortsatte att skåla utomhus tills brandbilen kom. Det var nästan roligare ute (eller så var det kanske att vi hade hunnit få i oss lite innan vi kom ut), och det var fint och soligt, men vi återvände ändå in efter att vi erbjudit brandmännen fika för deras (onödvändiga skulle det visa sig) insats.

Folk droppade av eftersom, men Anders, Seb, Han, Lucy, jag, Anna och Annas pojkvän George blev kvar till sent, så jag gick direkt från universitetet för att möta Olle vid tåget, och jag fick sällskap av festprissarna längs vägen eftersom de var sugna på pizza.

Olle och jag fick också pizza, vi beställde hem till lägenheten och mumsade med tjejerna i köket innan de bestämde sig för att ha musikalfilmkväll och Olle och jag hade egen förfest uppe i mitt rum, med musik och Olles grymma dansmoves. Trots att vi inte var så sugna gick vi sedan ut och mötte upp festsällskapet från labbet på Art Bar, men vi blev inte där så länge. Sällskapet hade hunnit bli sömniga och fulla vid det här laget, och stället stängde rätt tidigt, så det var inte så kul och det var rätt skönt att det blev kortvarigt och att vi inte var så långt hemifrån.


Vi klädde upp oss lite och förfestade hemma innan vi gick ut!

Något annat som inte var så kul förra veckan (förutom en riktigt tråkig föreläsning jag gick på i fredags) var att Clarissa i torsdags kväll lagade mat rätt sent (efter 10) och lämnade köket med spisen, vilket resulterade i ett riktigt högljutt brandlarm och bränd fisk. Vi fick kämpa en hel del med att få av det, men dt gick till slut. Stackars Bex kom farande ut ur sitt rum och undrade varför i hela friden jag testade larmet vid 10 och varför jag inte sagt något (vi måste utföra test varje vecka, vilket nästan alltid jag gör, och då gör jag det oftast när ingen är hemma).

Till sist vill jag bara tillägga ännu en nästan eldrelaterad händelse från förra veckan: Meike, jag och Bex for ner till Tesco i torsdags för att handla till storbak för Anna, och på vägen i bilen såg vi den bästa ungen jag någonsin sett! Han såg exakt ut som om man smält ihop Harry Potter & Ron Weasley! Rött hår, runda glasögon och fantastiskt ansiktsuttryck som bara skrek barnatrollkarl. Alla är nog inte lika impade av detta som vi var, och det är uppenbarligen inte lika spännande att läsa om det som att se det, men jag ville bara dela med mig av denna fantastiska händelse! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar