måndag 20 oktober 2014

Gnarpare i Glasgow

I fredags efter en lång och väldigt trevlig jobblunch på West House i Dundee där Dave bjöd på pizza för att fira Lucy's födelsedag anlände jag i Glasgow vid 4 på ett späckat fredagståg. Olle mötte mig på Hillhead efter en lång promenadig dag ute i soliga Glasgow med de nyanlända päronen och vi knatade hem på direkten för att göra oss iordning för middagen som nalkades.


Promenad i Necropolis.






Redo för restaurang (även om jag drog på mig strumpbyxor senare!).

Det har blivit mycket mat på olika restauranger i helgen, och det hela inleddes med en sittning på Bo'Vine på Hilton Hotel. Det var en jättefin och mysig köttrestaurang som Bertil sneglat på sist han var här, och som Olle och jag sett har fått bra betyg. Olle och jag har sönderanalyserat all mat vi ätit under helgens gång, så jag orkar inte slänga ur mig några längre utläggningar här. Maten var god på Bo'Vine, atmosfären var härlig, sällskapet glatt (vi var 5 stycken vid bordet; Olle, jag, Anna, Liza & Bertil), personalen var trevlig och framförallt tålmodig och sist men inte minst: vinerna vi drack var riktigt riktigt välvalda och goda!




Krabbremoulad och havskräftor.

Getostmousse med friterad squash och honung.

Lammrumpa och chips till varmrätt, mums!

Biff stroganoff till Olle & Anna.

Torsk med rökt musselpudding och sjögrässås till Liza & Bertil.

Efterrätt!


Mumsiga drinkar på rummet.

Fräscha syskon.

Man äter & dricker med alla sinnen!

Paket!







Genetikbok till mig!


Efter den sena middagen och midnattsdrinkarna som slank ner under rumskalaset när vi öppnade våra presenter så var det lite segt att komma upp i lördags morse, men det gick (bättre för mig än för Olle) och vi kom iväg i hyfsad tid för att hämta upp sällskapet och fara till matmässan i hamnen. BBC Good Food Show är samma mässa som vi var på förra året, och det var lika bra i år, om inte bättre (eventet sponsrade Glasgow's Guide-hundar och de hade flera hundar där som man fick klappa!). Vi käkade frulle i arenan och tog sedan på oss att gå igenom alla stånd innan vi slog oss ned för att titta på när Mary Berry (min idol) och Paul Hollywood lagade mat.

Redo för matmässa!


Olle med!







Det blev en del alkoholsmakningar...


Lidl var på plats.

Mer sprit!


Ännu mer sprit!





Paul Hollywood signade böcker.

Massor av söta vovvar på plats!


Matlagningsshow med superparet från GBBO.

Efter mässan och en liten titt på floden i solen skildes vi åt allihopa, Olle och jag gick hem för att göra oss iordning igen och de andra njöt av solen i botaniska trädgården. Vid 5 var det sedan matdags igen, det blev en tidig sittning på fiskrestaurangen Gamba i stan. Vi hade höga förväntningar och vi blev inte besvikna! Det var jättefint inrett, bra menyer med bra pris, superprofessionell och trevlig personal i ordentliga uniformer och så klart riktigt god mat! Allt detta avnjöts i trevligt sällskap med (återigen) mycket gott vin och lite presentöppning (igen).

Soligt vid floden.





Mumsig varmrökt lax till förrätt för Olle.

Jag käkade söt och stark krabbsoppa med koriander.

Min varmrätt var helt magisk, salladen var otrolig och fisken var så fint
tillagad.

Olles varmrätt var fina fisken.

Banankaka till efterrätt (jag käkade sorbet).

Osttallrik till Liza.

Nöjd med fudge till kaffet!


Jag slog in en massa paket innan vi åkte, för att dela ut under middagen.


Olle handlade haggischoklad åt Paul på mässan (han fyllde år i helgen).

Annas paket.

Paket till Olle, inte långt kvar till 30-årsdagen nu!








Eftersom vi åt middag så tidigt i lördags fortsatte vi att umgås lite i hotellbaren på gästernas hotell innan vi skildes åt. Det var en rätt trevlig bar, med goda drinkar och bra personal, så det blev en bra avslutning på vår lördag.

Sista dagen i Glasgow hade vi otur med vädret, det blåste och regnade en hel del, så vi höll oss inne på morgonkvisten då vi avnjöt skotsk frukost som Olle rekommenderat på Old Salty's i West End. Solen tittade fram efter ett tag (dock inte så länge), så det blev en liten promenad på maten då sällskapet knatade till Kelvingrove Museum och jag knatade hem för att uträtta lite ärenden, men vi möttes upp igen någon timme senare då vi mumsade lunch och glass på Crolla's innan vi sa våra sista farväl till Bertil och Liza som skulle passa ett kvällsflyg från Edinburgh.

Frulle!

Jag tog en full scottish, men fick hjälp (som tur var) av alla andra
runt bordet.

Blodpuddingsmacka med bacon är Olles nya favorit.

Banana split till lunch, Olle och jag säger inte nej!

Olle ville ha tacos till middag, och vilken bra idé det var!
Därför kallar vi den här bilden: "Olles tacotriumf".

Annas flyg gick i morse, så hon fick följa med Olle och mig hem och vi sa våra farväl över tacos innan hon for till Edinburgh igår kväll. Vid den tiden var jag helt slut, men Olle och jag stannade uppe ett tag i alla fall och försökte göra så mycket så möjligt av helgsysslorna innan vi skildes åt igen i morse då jag tog ett tidigt tåg till Dundee för att jobba i sviten som jag bokat (alldeles för tidigt!).


Här i Dundee är det soligt, men det är lite tråkigt att vara tillbaka på jobbet efter en så händelserik och festlig helg hemma i Glasgow. Tur att dagarna går fort så att jag snart får åka hem igen!

Uppdatering: Kolla vad Anna har att säga om vår superhelg, på:

http://annademert.blogspot.co.uk/2014/10/helgmys-i-skottland.html

1 kommentar: