lördag 15 mars 2014

Sista labben med vänner

Igår hade jag och mina polare vår sista labb det här året, och förmodligen vår sista labb tillsammans någonsin, så det var lite känslosamt igår vid lunchtid. Vi "firade" med att inte skiljas åt förrän vid tre (vi slutade vid 12). Vi kände oss lite ovilliga att bara gå hem, så vi blev kvar och käkade lunch i några timmar på en av studentföreningarna. 


Glasgow Uni's bästa parasitologi-studenter, år 3: Nazgum, Zoe, Laura, jag
Marisa & Ewan!


Hela klassen på fältkurs i Millport, vi fick den här bilden igår av
Dr Burchmore som tog den men glömde dela med sig. Vi påminde honom
nu när han äntligen är vår lärare igen! Bara sisådär 7 månader försent...

Labben gick riktigt prima den här veckan, vi parasitologer jobbade med en PCR för att leta efter schistosom-gener (mask) i avföringsprovet från vår patient. Vi har haft lite strul med PCR-analyser den senaste tiden, så vi är lite trötta på dem, men igår gick allt så otroligt bra! Vår gel var enligt Dr Burchmore den bästa han sett sedan de startade den här labben! Det finns ingen bättre känsla än när det funkar fint i labbet! Vår lilla grupp jobbar riktigt bra ihop (fast vi jobbar individuellt), vi har kul och stöttar varandra hela tiden i och utanför labbet och det känns riktigt tråkigt att det här var det sista vi hade tillsammans...

Vår vackra PCR-gel från igår. Blir alldeles varm inombords!

I torsdags labbade vi så klart också, vi förberedde för vår PCR, men det var inte det viktigaste som hände. Efter en gästföreläsning med en professor från SPRL (Scottish Parasite Reference Laboratory) fick vi lunch, men vi åt inte på en gång. Ni förstår, den här veckan har vi Mental Health Week på universitetet och ett av eventen var det fanns hundar på campus så att man kunde "klappa bort sin stress". På universitetet i Aberdeen har de hundar som kommer in varje vecka. Jag tycker det är en prima idé, vi var alla jätteglada både innan och efteråt och såg mycket fram emot att mysa med en vovve! 

Det här lilla hyperaktiva monstret fick vi mysa med!

Smått nöjda bruttor - Zoe, Gillian, Chelsea och Laura.

Efter vår lunch med hund och eftermiddagslabb skulle jag fara ner på stan och gå på bio med Leon, Ula & Imogen, men vi missade precis alla filmer vi ville se eftersom vi var tvungna att stanna på skolan till fem för en föreläsning som skulle varit i onsdags. Visst, det var ju lite otur (speciellt som vi var klara i labbet vid tre och var tvungna att vänta i en timme på föreläsningen), men vi tog oss en trevlig fika på Costa istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar