lördag 16 mars 2013

Morgonstund

Idag tog jag sovmorgon, gick upp halv åtta! Jag är pigg som en mört (Olle ligger här bredvid mig och berättar om sin fiskedröm, så jag kände att jag var tvungen) trots att vi var uppe "sent" igår. Vi fällde ut bäddsoffan och gosade ner oss med lite vin och kollade på The Other Guys (ganska rolig film). 

Jag hade en superduper dag igår! Började med ett överrasknings-test på MoL och jag blev alldeles kall inombords. Men det gick mycket bättre än förväntat, så nu känner jag mig inte lika deppig inför min MoL-revision längre. Efter det hade vi vår sista mikrobiologi-föreläsning (sorgligt!) med en irländare som lärde oss hur man gör öl och vin och vilken roll jäst spelar i det. Visste ni att det finns en jäst som heter S. carlsbergensis? 

Vi pratade en del om att brygga hemma också, och tydligen hade de gjort det som ett projekt för andra-årarna förra året, men inte i år. Han sa i alla fall att alla som ville testa skulle kontakta honom så skulle han hjälpa till. Uppmuntran till alkoholkonsumption i skolan - javisst! 


Han visade oss denna video när han pratade om att man kan göra alkohol av nästan allt. Den här stackars lillfisen kan inte klättra i träd då han har käkat jästa pumpor!

Efter denna skrattfest satt jag ensam i Hogwarts och kollade över det sista inför mitt prov. Jag trodde att jag glömt mitt labbhäfte (otroligt viktigt!), så i panik lånade jag en väns då hon hade lektion och inte kunde plugga innan i alla fall. Men när jag väl satte mig ner och kollade i väskan så låg ju mitt papper där! Det tog dock inte lång tid att gå igenom det, och det kändes som att jag kunde det rätt bra, så då blev det en långdragen väntan i stället. Hatar att vänta på test, speciellt ensam. Klockan i tornet ringer alltid in också, och den har en ganska olycksbådande klang. Det var regnigt och grått och jag stod och tryckte rumpan mot ett element för att hålla värmen. Mysigt! 


Så satte vi äntligen igång! Första sektionen var baserad på våra föreläsningar, 1-X-2-stil. De var skitsvåra, så det var lite nedslående. MEN. Sedan kom labbsektionerna (x3) och dem spikade jag utan tvekan och jag var klar 20 minuter innan tiden rann ut. Kändes riktigt prima, men jag hatar att sitta och vänta utan att kunna göra något konstruktivt.

Efter testet hade jag min sista mikrobiologi-labb (också sorgligt!). Vi analyserade våra plattor, gjorde lite koaguleringstest och mikroskop-slides medan det haglade hårt på labbets glastak (vi kunde knappt höra varandra). Sista betygsättningen kom, och min Gram stain var fantastisk och våra plattor såg fina ut med single colonies - yes! 

Efter labben skulle jag och några av mina vänner på ett event, men det började inte förrän halv fem och vi kom ut strax innan fyra. Alltid annars, när vi kan gå hem på en gång, så kommer vi ut sent. Men inte igår när vi skulle stanna kvar. Typiskt! 

Vi gick för att köpa juice men stoppades på vägen av vaktmästarna som gav oss gratis mackor! Tydligen får de mackor över på fiket varje fredag, och de ges till vaktmästarna så att de kan ge dem till glada förbivandrare. Gratis är gott! 

Efter macka blev det vin, ost och choklad med Nils, Jenny, Zoe, Daphne och Nils svenska labbpartner. Vi hade det riktigt trevligt och efter ett tag slöt norrmannen upp också. Jag försökte mingla med professorer och labbdemonstratörer också, och det gick prima! Tror jag var den enda som vågade, alla andra stod i sina små grupper. 

Olle mötte mig efteråt och vi knatade hem tillsammans, köpte vin och toapapper på vägen (ja, jag vet att det är lite knepigt att jag nämner det, men vi hittade faktiskt toapapper igår som INTE var superextra soft med aloe vera och sheasmör - och det händer inte här!). Vet inte vad det är med skottarna, men de måste ha superkänsliga rumpor allihopa...

När vi kom hem lagade Olle mat till mig medan jag duschade bort eventuella kvarvarande labbmikrober (jag är så paranoid nuförtiden, känner mig smutsig konstant!). 

Supersmarrig middag, sådär klockan nio på kvällen (Olle skulle prompt ha mat!).
Bergtunga i curry med gyllene ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar