fredag 21 september 2012

Just a few to go...

Så var första skolveckan över, nu är det bara några stycken kvar... Jag gillar de flesta av mina kurser hittills (men jag känner att Molecules of Life kommer att bli seg) och det känns skönt att göra någonting vettigt igen, och att träffa alla kompisar! Igår träffade jag Frances i bibblan och så gjorde jag en ny bekantskap på morgonens föreläsning i HFF (Human Form & Function). Niels kommer från Leipzig och är verkligen jättetrevlig, och lite äldre än de andra (man börjar studera vid universitetet alldeles för tidigt häromkring om ni frågar mig).

Vi skildes åt efter lektionen, men hittade varandra igen på gårdagens sista lektion, och vi slog följe på väg hem också. Han hade visst varit på semester i Sverige en gång, han nämnde Malmö och någonting om en stuga med ett äppelträd han såg en stor älg äta ifrån. Någonting säger mig att just det kanske inte hände i Malmö...

Nu sitter jag och väntar på att herrn i huset ska komma hem, han och de andra på Hudson jobbar hårt nu för att nå månadens mål och så få den efterlängtade kvartalsbonusen! Till mitt sällskap så länge är spindeln i vårt fönster som Olle har som husdjur.





Tills hans förskräckelse började den dock att riva sitt nät häromnatten (jag tror fortfarande att Olles benägenhet att knacka på fönstret och belysa den med en skarp ficklampa kan ha något att göra med det hela), men det visade sig att, trots Olle och killarna som smutsat ner fönstren och bestrött hela gräsmattan med blå små bollar (några ramlade in genom vår ventilation också - de håller på med någon sorts ytterväggsisolering), spindeln bara hade bestämt sig för att renovera, inte flytta. Så nu har han byggt sig ett nytt fint nät där han nöjd sitter och smaskar flugor för det mesta.

Och på tala om renovering och flytt: Jag känner mig äntligen nöjd med hur vår lägenhet ser ut, så jag bestämde mig för att inte åka med Marios och Daphne till IKEA efter mikrobiologin idag. Speciellt som de mest var lockade av de falska svenska köttbullarna som jag absolut inte gillar!


Så här har vi det i sovrummet nu, lite tjejigt blev det kanske, men det hjälps inte...




Alla mina svindyra böcker pryder en hel hylla för sig själva - och då räknar vi inte ens de böcker jag köpt till Ipaden! Okej, Financial Accounting är inte min, men ändå!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar