söndag 2 september 2012

Hektisk helg

I helgen har vi haft mycket för oss. Den inleddes med ett sista besök i vår gamla lägenhet för hämtning av soffa (sista möbeln som var kvar, numera vackert målarfärgfläckad för alltid) och inspektion. Allt gick bra, jag vidhåller att lägenheten aldrig sett så bra ut som när vi tog hand om den. Vi är skickliga flyttstädare helt enkelt!

Efter inspektionen bar det av till IKEA för ett både givande och mycket nedslående besök. Nya köksstolar till vårt lilla dejtbord och en vitrinhylla inhandlades, och jag köpte mig även en läsfåtölj. £300 kurslitteratur, £150 fåtölj där dessa litterära vetenskapliga mästerverk ska avnjutas, med start redan i morgon (bara två veckor kvar tills jag får något att göra om dagarna nu!).

När vi så hade pröjsat för våra nya ägodelar väntade milslång seg kö till hemkörningsdisken. 40 minuter spenderade vi där, och det enda som höll mig vid liv var tanken på korv i bistron (nämnde jag att klockan var tre och vi inte hade käkat något än?). Vi kommer till bistron, och där väntar: en ÄNNU längre kö! Det blev alltså ingen korv, och det var med sorg i hjärtat jag knatade ut från IKEA för första gången utan att ha avnjutit denna svenska delikatess...

Oturen slutade inte där. När vi kom till rödljusen och skulle knata över vägen till hållplatsen ser vi vår buss komma. En snäll man försökte hålla den åt oss, och tanten bredvid oss vid övergångsstället ojade sig och tryckte frenetiskt på knappen för att locka fram en grön gubbe, men strömmen av bilar bara fortsatte att komma. Så bussen åkte iväg. Knappt en sekund senare svänger nästa passande buss in, men vi missar även denna. FANTASTISKT!


Att bero på race mot bussar: jag hittade den här skylten utanför Olles jobb i stan i fredags.

När vi äntligen kom hem var vi så slut att vi skippade det tänkta firandet och restaurangbesöket och bara stannade hemma. Samma sak gjorde vi idag, men av en annan anledning. Idag var vi tvungna att vänta på IKEA-grejerna som skulle levereras och sen monteras.

Men vi kom i alla fall ut på en mysig kvällspromenad i botaniska trädgården, med en varsin smarrig glass från Nardini's i handen. Olle testade pistageglassen (bästa jag någonsin ätit!) och jag drömde mig hem till familjen, tivolivåfflor och rondellen vid Lidl med en gigantisk (och ovanlig) Daim-kula. Daim finns inte häromkring nämligen, så det är bara ibland man lyckas hitta sådana delikatesser.


Vi hittade en gigantisk djungel med de största rabarberbuskarna vi någonsin sett! Och då tycker jag ändå att jag har sett en del riktigt stora rabarberbuskar...




Vi gick en sväng i örtträdgården...




...och i grönsakslanden där vi hittade bland annat smultron och en massa sallad.



Sedan tog vi tunneln igenom rosträdgården där vi inte hittade några rosor alls.




Olle hittade som alltid en massa ekorrar och spårade dem tillbaka till deras hemträd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar