tisdag 1 december 2015

Minnesförlustbloggen innan London: klassrepresentanter, skoljobb...

Någon gång innan London då Olle var ledig och vi hade trevliga trevliga dagar, så hade jag en sen (gör er redo för det längsta ordet någonsin) klassrepresentant-träning en kväll, så vi mumsade burgare på Ketchup innan vi skildes åt. När vi lämnade restaurangen hade dock stormen Abigail dragit in över Glasgow, och det var ett helvete att gå ute. Jag gick ca 2 min till stället där mötet och träningen var, och jag var dränkt! Jag var riktigt rädd för att gå hem två timmar senare, men då hade det lugnat sig lite, och dessutom kom Olle och mötte mig helt av sig själv (så gissa om jag blev glad när jag såg honom komma där i mörkret!). 

Jumping Jack Flash (Nedan: Abigail orsakade lite översvämning).


Dagen efter mitt möte var det dags för hårförändring igen,
 trots att mina skolbarn tyckte det blåa barret var bättre.
Jag ville vara röd till Hogwarts och till jul!

Så klart hade jag lite lektioner med mina små barn under veckan innan London också, bland annat fick de titta lite på maskar och trypanosomer under mikroskop, och så hade vi en liten frågesport-tävling där de tävlade om en skalenlig Streptokock-bakterie som var väldigt eftertraktad. 





En av mina sista dagar på skolan stannade jag riktigt länge, jag hade nämligen en lärarkonferens på kvällen efter skolan. Vi var där i ca två timmar med lärare från hela Glasgow och pratade om parasiter och hur man kan inkorporera dem i skolklasser, praktiskt för det mesta, vi testade två olika labbar (en med "trypanosomer" och en med maskar). Kul, men väldigt uttröttande, tur att jag fick skjuts hem av Mel och att det väntade varm äppelpaj hemma (som jag förberett innan jag åkte, smart nog).

Redo för lärarkonferens (innan
tweedkjolen blev en kudde)!





Fikon- och äppelpaj med varmt jordnötssmör och creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar