lördag 12 december 2015

Julbaket 2015 - Traditionsfikat

Förra helgen blev det också bakning, men inte alls i samma utsträckning (efter ett tag tar det helt enkelt slut på ingredienser!). Det som bakades blev lite mer traditionellt än helgen innan, med saffran och pepparkakor på menyn!

Guldpulvret kom som ett brev på posten.



Saffransbullar med lurig kolafyllning på G.


Jäs-time!


Färdig produkt!


Mer degbak, den här gången till nutellabröd.





Inte lika fin efteråt, men gooooood! Den åts upp på en gång av oss alla...

Det sista som gjordes var fyllda munkar, som testmumsades
nästan mitt i natten sedan (okej, klockan 10 då,
men det är sent för oss här hemma!).


Medan munkarna jäste (fyllda med sylt, nutella och jordnötssmör) bakades det peppisar
 så att jag kunde testa min nya mönsterkavel.





Friteringsredo!

Olle skötte som vanligt allt som har med het olja att göra.


Perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar