lördag 12 december 2015

1001 - Molekylär matlagning

Förr-förra helgen mitt i allt bak tog Olle en pluggpaus och tyckte att vi skulle laga något att äta. Något kul... Så vi öppnade för första gången sedan födelsedagen Olles present, full av roliga pulver och grejer att leka galen vetenskapskock med (a la Heston Blumenthal). 





Vårt första experiment blev att tillverka honungskaviar/rom. Mums mums mums! Inte bara gott att äta, skitkul att göra!

Nance var nästan med och hjälpte till.

Hur gör man då? Jo, man rör ihop den hemliga blandningen i en kastrull och sedan ställer man sig vid sidan av sin otrolig exalterade fästman och ser på/filmar när han kreerar honungsbubblor i kall olja...






Jag stod för tillbehören, ostbaguette...

...med brie (mer ost!).


Vi serverade alltihop med varm äppelcider, i riktig julanda.


Inte helt fel! Och det funkar ju som muffin-dekoration också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar