söndag 13 december 2015

Burgarinnovation

Som vanligt har jag dåligt minne när det kommer till att skriva om vad vi gjort i veckan, men jag kommer alltid ihåg vad vi har ätit (mest för att jag ofta tar 100-tals bilder av allt vi äter). Förra veckan åstadkom vi riktigt spännande burgare (tyckte vi i alla fall), och det blev väldigt mumsigt (även om det tog rätt lång tid att göra). Här är kommer de!


Vi började med tillbehören: sötpotatis-fries var dagens val.

Dessutom blev det lite grönt också, grillade tomater och
 pestosvampar är mumsigt att ha på.

Lite majs går alltid ner.

Olle stod för de perfekt formade burgarna av lammfärs och morötter.

Jag tillverkade våra improviserade bröd.


Ta-da! Ser det inte gött ut så säg? (Även om det blev en
 riktigt dålig bild...).


"Såsen" utgjordes av vår nya favorit här hemma: "Coleslaw"
(fast vår version innehåller tärnad egenpicklad
 sellerirot istället för kål).

(Ibland slängs det i lite annat också, som oliver till exempel).

Den här veckan lagade vi också burgare, även denna gång en udda version. Vi hade återigen inga burgarbröd, så det ersatte vi med en vitlöksbaguette, och burgare bestod av perfekt stekta kycklingfiléer som Olle skivade upp och smälte lite ost på. Till det blev det vår vanliga slaw (den tog slut där, snyft!) och vitlöksångad spenat.






Bonus: förra helgen hade vi inte riktigt tid för matlagning som sagt, så det blev bara snabbmat. Olle rostade potatis i ugnen och till det mumsade vi vår obligatoriska slaw.


Papptallrikar = ingen disk!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar