torsdag 4 juli 2013

Väntan är över!

Igår fick jag äntligen beskedet att jag kommit in på mitt förstaval, Parasitologi! Det känns jätteskönt att väntan äntligen är över och att jag äntligen kan börja skicka in mina ansökningar för terminsavgifter och lån. Sedan måste man vänta på att få besked om huruvida man får lån eller inte, också alltid en kul tid! 


Här nedan har jag skannat in bilder från en serietidning några studenter gjort för att visa lite vad parasitologi handlar om:






Min personliga favoritparasit, trypanosomen! 

Vi firade beskedet med ett pass på gymmet igår kväll och sedan skypade vi på varsitt håll med familj och vänner innan det äntligen blev så mörkt så att man kunde sova. Nu önskar jag att jag hade somnat tidigare, jag känner mig lite trött... Men det känns lite bättre nu när solen har krupit fram efter ösregnet i natt och i morse. Det stod i tidningen att vi från och med söndag skulle få en vecka sommarvärme här i Skottland, men jag litar inte på att det skotska vädret går att förutsäga mer än en timme framåt, så vi får se! Man kan ju hoppas. 

Igår var det ösregn hela dagen i alla fall, så jag spenderade dagen inomhus med fem volymer Game of Thrones på Kindle. Jag läste hela dagen och kom 7% framåt. Det känns verkligen som att man åstadkom något... 

Idag ska jag jobba på min MSci-ansökan och knata iväg med mitt CV till ett fik i närheten som vill ha helgpersonal, bara solen håller i sig! Man vill ju inte komma in med sin meritförteckning i näven och se ut som en dränkt katt...

1 kommentar: