onsdag 31 juli 2013

Bara några timmar kvar...

Nu ska vi snart på fotboll! I kväll spelar Celtic mot Elfsborg här i Glasgow i CL-kvalet och vi ska sitta på läktaren och jubla så klart! Jag vet inte riktigt vilka vi hejar på, men vi bär nog grönt för säkerhets skull (man vet aldrig här i Glasgow...). 

Jag kom hem för några timmar sedan efter att ha sovit över hos Rachael i Robroyston i natt då vi hade tjejkväll igår. Vi drack drinkar, poppade musik, dansade och spelade spel medan den enda killen, lille Buster, försökte få till det med en nalle... Vi hade en riktigt trevlig kväll och kom så klart inte i säng förrän rätt sent, men jag är hyfsat pigg ändå. Definitivt redo för lite fotboll - så länge jag slipper spela! Jag har träningsvärk så in i norden efter en gymmig start på veckan. Jag var på yoga igår och i måndags och så gick jag med Olle på TBW i måndags kväll. Vi hade en praktikant, men hon var inte speciellt mycket snällare än originalkvinnan, så nu lider vi av sviterna båda två. 

Jag jobbade på Age både igår och i måndags med, morgonskiftet. Jag har ju inte varit där på ett tag, men sist jag jobbade så hade vi ju volontärer i överflöd. Nu, ca en månad senare, har vi tydligen brist på folk igen. Jag hade kassan ensam båda dagarna och jobbade över i måndags. Som tur var så var det inte speciellt mycket folk, möjligtvis på grund av vädret. I måndags var det vädervarning igen, vi hade omväxlande solsken med monsterskurar (sålde jackor i mängder!) och igår skulle det vara likadant men det blev strålande sol istället och de flesta passade på att spendera tid ute. 

Jag hade dock några kunder, de gamla vanliga stammisarna som kommer in minst en gång i veckan, och så hade jag en medelålders kvinna som verkade lite förvirrad. Hon hade svarta spetsstrumpbyxor på sig, (miss)matchat med en rosa kortkort ballongkjol, en liten topp med mycket glitter som såg ut att komma från en barnavdelning, en riktig 80-talsfrilla och stora glasögon. Hon inhandlade en jeansjacka med glitter och knatade sedan iväg åt ena hållet, stannade, och vände och gick så ett tag innan hon försvann mot universitetet. Jag tyckte så synd om henne! 

Senare samma dag kom en mamma in med sin son (40-årsåldern) och medan hon provade kläder var han och jag ensamma. Han gick och pratade för sig själv lite och jag tänkte väl inte mer på det (jag gör det jämt, haha!), men helt plötsligt kom han fram till mig och frågade om jag också kunde se "dem". Det gjorde jag inte, så han återgick till sitt och jag till mitt...

Nu vet ni vad jag haft för mig de senaste dagarna, så nu kan jag lämna bloggen för köket igen. Jag måste svänga ihop något så att vi får i oss något innan vi far!

Sådan här smaskig mat blev det i måndags efter vårt gympass: färskpotatis!

Vi åt ju något till potatisen också, även om det nog hade gått i annars också.
Sällskapet var regnbåge och smörslungade sockerärtor. 


Jag svängde ihop efterrätt också, nutellamousse med hallon.


Jag gömde en mycket uppskattad liten överraskning i
botten, nämligen bitar av hasselnötschoklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar