lördag 8 juni 2013

Från gräsmattan

God morgon! Nu ligger jag här ute på gräsmattan i solen igen och bara njuter! 20 grader säger BBC, skönt säger jag! Tydligen ska det fortsätta att vara så här tills på måndag. Wooooohoooo!

Två andra skönheter som njuter i solen: den här uppenbarelsen går jag förbi
rätt ofta, och varje gång kan jag inte fatta att den inte blivit såld. Hade jag
pengar hade jag köpt den på en gång och tvingat Olle att köra runt mig!

Det vill säga, jag hade bett honom köra mig om han inte var
upptagen med att hålla ordning på jobbet när brandlarmet går.

Vad gör man i Glasgow när det är soligt och fint om dagarna då? Tja, i onsdags startade jag morgonen med ett pass på Age UK. Det var oväntat trevligt då jag fick bli ansvarig för bok- och mediasektionerna. Jag älskar att hålla på med böcker! Jag stod så klart lite i kassan också, men vi hade inte jättemycket folk. Desto mer blev det igår när jag jobbade samma morgonskift. Jag pysslade med dvd-filmer medan stackars Alison (också student på Glasgow Uni) fick stå i kassan och ta hand om allt folk som helt plötsligt bara kom någonstans ifrån. 

Mitt nya halsband.
I torsdags var jag ledig och spenderade större delen av dagen med att städa och tvätta hemma innan jag åkte ner och mötte Olle efter jobbet. Det var ju nationaldag så jag hade bakat lite godsaker i onsdags och Olle hade en del komplimanger att bjuda på, alltid lika trevligt!

Det blev färgglatt när jag invigde min nya cakepop-maker
för att tillverka bite-size treats till Olles kollegor.
Jag gjorde fem olika sorter. Från vänster: banantigerkaka, mjuk pepparkaka
med lingon, morotskaka, lemon curd-kaka och äpple-kardemummakaka. Jag
doppade sedan alla olika sorter i olika choklad och strössel.

Annat pyssel från dagarna som gått: jag har slagit in lite paket till olika
lyckliga mottagare, och alla som känner mig vet att jag älskar att pyssla med
det, och jag nöjer mig inte förrän det är perfekt! Tog mig några timmar att
åstadkomma de här färdiga produkterna.






Komplimanger fick jag även av min studierådgivare Des, han skickade mejl häromdagen om att han var stolt över mig och mina resultat. Han är snäll den gubben! Som om inte det var nog fick jag ett mejl från ett företag jag varit i kontakt med angående ett jobb på festivalen T in the Park och ett telefonsamtal från skoaffären jag sökt jobb på, vilket ledde till två intervjuer. Äntligen! En tjej jag känner på mitt av-och-på-jobb Pexel mejlade också och sa att de fått in nya svenska projekt så att jag förmodligen kunde få lite jobb där. Peppar peppar! 

Mina nya stövlar kommer från affären dit jag ska
på intervju. Får man pluspoäng om man handlar
skor när man lämnar in CV?

Det pågår lite annat skoj här i West End också, i juni har vi nämligen något som kallas West End Festival. I morgon stänger de hela Byres Road (kärnan i West End) och ska ha en parad så den ska vi gå på efter att vi besökt skolan. Glasgow Uni har nämligen en del av festivalen och den kallas Glasgow Science Festival. De har en hel del gratis events och i torsdags var Olle och jag på ett transplantationssymposium: From Corneas to Kidneys: History, Ethics and Art of Organ Transplantation på Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow. I morgon ska vi som sagt till skolan och bland annat se en rovfågelshow på vårt zoologi-museum.


De hade ett jättefint litet gammalt bibliotek
där vi var och tittade, väldigt sött! Allt
såg otroligt skört ut.

På väg hem från eventet stannade vi på Big Licks och köpte munkar och
sedan satte vi oss i solen utanför Kelvingrove Museum och bara njöt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar