onsdag 30 september 2015

September Weekend

Sista helgen är det lediga fredagar och måndagar för många här i Skottland, men inte för oss. Olle var på jobbet som vanligt, och jag hade skola båda dagarna. Dock fick vi helg över helgen, vi tog det riktigt lugnt hemma både lördag och söndag. Vi började med mys på fredag kväll framför en film, med både popcorn och varm choklad, för vi kunde inte bestämma oss för vad vi var sugna på. Det visade sig att vi inte var jättesugna på något av det, popcornen var för salta och chokladen för söt. Så kan det gå! Filmen var bra i alla fall...


Ovan: vi käkade pasta med hemgjord ärtpesto till middag, och
sedan åt vi som sagt popcorn, Olle som alltid med pinnar,
för han hatar att greasa ner sig.

Vår lördag blev ganska trevlig, trots att jag surade på morgonkvisten efter att Olle släpat med mig till parken för att titta på alla fina höstfärger, och det inte fanns några fina färger att titta på (eller fota). Det närmaste vi kom var det ensamma lönnträdet på andra sidan vägen... Den besvikelsen följde en ännu värre besvikelse, för till frukost bestämde vi oss för att göra french toast med bacon. Inte alls lika gott som vi hoppats, det såg helt enkelt inte bra ut för oss den morgonen.

Baconet var gott i alla fall.




Det fanns ju lite färger i parken (ovan), men de var inte så höstiga.
Alldeles för varmt var det också, det är tydligen inte dags för
Helly Hansen-fleece än...

Enda modiga trädet som brutit ut och krossat den gröna normen.

När vi kom hem började vi jobba hårt inomhus, vi slog in vår fult vitmålade gamla bänk i klistrig vinyl och gjorde den svart för att passa in i vardagsrummet bättre. Blev ganska bra om man inte tittar närmare efter bubblorna...



Bänkjobbet tog ganska lång tid, och vips så var det dags för middag!

Det bjöds på smöröst lax med blomkål- och broccolipuré. Mmmmm!




Resten av lördagen låg vi mest och latade oss i soffan, vi såg mer film har jag för mig, men mindre bra den här gången. Söndagen blev en lite bättre dag, vi toppade definitivt vårt parkiga lågvattenmärke från lördagen på morgonen med en solig picknick, och till och med lördagens höjdpunkt (laxen!) toppades med en underbar middag. 

Picknickpackning a la Sara på G medan Olle morgonsurfade. Äntligen
har vi fått vettig paketerad skinka till vår affär (nedan)!




När vi picknickat klart hade vi en massa tomma påsar (och en kyl)
att fylla, så vi storhandlade på Sainsbury's på väg hem, en sjuk
mängd grönsaker och så påfyllning på skinka.

Olle fick äntligen lite pluggande gjort också, tills han hittade PewDiePies nya spel på
paddan det vill säga... Sedan dess har böckerna inte öppnats!

Vår underbara middag bestod av en mustig korv- och tortellinisoppa, som nu startat en trend här hemma. Det höstiga vädret (strålande solsken nästan alla dagar, förutom idag då det ligger en tjock vit dimma utanför fönstret) samt det tidigt fallande mörkret har ökat mysfaktorn här hemma, och vi känner oss höstiga liksom, så vi har nu matchat det med den ultimata höstmaten: soppa. Det är allt vi har ätit sedan i söndags, i olika former. Det värmer inombords!


Massa grejer skulle i Olle nya favoritköksgrej (ovan), den nya knallorangea höstiga
gjutjärns- och keramikgrytan (som är tung som fan att diska!).








Mys!





Olle gräddade till det innan vi matlådade alltihop, vi hade lite över som höll på att gå ut.

Jag önskar man kunde laga allt i den här, den är så bra!

Efter maten var vi ganska trötta, men ännu kunde vi inte gå och lägga oss. Vi stannade uppe till sent i väntan på Sabina istället, och ca 23.30 ramlade hon in här med alla sina väskor och grejer. Det blev sängdags ganska direkt för oss alla, och sedan såg vi som inte varandra förrän middag nästa dag, eftersom Olle och jag hade ganska fullspäckade scheman under måndagen.

Jag preppade snacks för upptagna måndagen, och när det var klart parkerade
jag ändan bredvid en spelande superfokuserad Olle i soffan med min
stickning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar