fredag 25 september 2015

Höstsäsong

Min morgonföreläsning blev inställd idag, så nu har jag parkerat mig här i kemibibblan för att äntligen ta tag i månadens bloggning. Jag la allt på is för att kunna fokusera på studierna desperat ett tag, men jag har samlat på mig hundratals bilder under tiden, så förhoppningsvis kan jag blogga lite retrospektivt. Självklart minns jag inte speciellt mycket vad som hänt sedan september började, men jag har lite bilder att gå på i alla fall, och ibland kanske något koms ihåg. Håll till godo, nu kommer det bloggar på bloggar!

Mycket matlagning har det blivit så klart, bland annat laxpasta.



Här ser vi en mer avancerad broccolibukett än den jag och Olle
kastade runt i somras, men den höll inte så länge, för vi åt upp den!

Vi hade rätt mycket blomster hemma under en tid, det var rea på affären...

Jag fick hem min tidiga julklapp till mig själv en dag, en handgjord
mönstrad kavel. Ser fram emot pepparkaksbakning nu!

Vi har haft rätt bra väder den här månaden, och det orsakade tidigt ett återfall i salladsvanorna från tidigare i somras.







Vi kompletterade salladen med lite kycklinggryta också, mest för att vi ville ha matlådor. 


Jag har pysslat en hel del med heminredning här ett tag, ett av våra
IKEA-besök ledde nämligen till stora omstruktureringar.

Bland annat hall-lamporna fick sig en make-over.

Så klart har det blivit en del pluggande också, även om det gick segt
 till en början.




Olle var så nöjd med att jag pluggade om dagarna, för då kom jag och
mötte honom efteråt. 

Jag var också nöjd, för om jag gick tidigt hann jag med tyghandling.

Handlar man mycket tyg blir det torftig (men god) middag i form av soppa.





Cream biscuits har det bakats en massa av, hur lätta och goda som helst! Bara tre ingredienser, tar nada tid att röra ihop och smakar bra direkt ur ugnen och flera dagar efteråt, till sött och mat. Mmmm! Perfekta bibliotekssnacks.





Det blev en tvådagars soppfest den veckan, men med olika tillbehör
då brödet tog slut. Jag uppfann då en ost, senaps- och skinkkudde
 i smördeg.







Kvällsprommisar i mysiga West End har det varit gott om, i både
vått och torrt!



Ibland har man tråkigt hemma i väntan på paket, och då kan man
pyssla med sina naglar, misslyckas totalt med högra handen
 och ge upp och sticka istället!


Vi fegade ur och vågade inte riktigt ge oss på riktiga dumplings, så det blev frysta. De var inte speciellt goda, så den här veckan tog vi steget och gjorde egna (separat inlägg) som blev jättebra!


Det räckte inte riktigt med dumplings, så vi maskade med totalfailad sushi (riset blev för löst så vi var tvungna att packa det i rispuckar). 














Vinpops till efterrätt.

Lördags- och söndagsslit med maskinen, det var bebisfiltar på G.









Medan jag sydde och sydde och sydde bakade Olle frukost i köket.




Kanelhonung var Olles val såklart.




Marknadsfynd i form av getost gick ypperligt att toppa med.







Jag fortsatte bakningen när all tråd tog slut. men mina grejer
blev inte alls lika bra som Olles. Jag försökte mig på en
variant av morotskaka bland annat.



Det är svårt när man inte har någon riktig plåt, kakorna flöt ut lite väl...
Dock blev de otroligt goda och uppskattade på jobbet meddelade
Olle.














Sista helgmiddagen: Olle testade att laga en karamelliserad spicy kycklingrätt (som vi
sedan dess ätit tre gånger, jag kan inte få nog!).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar