torsdag 30 januari 2014

Strålande morgon

Idag skiner solen, men vi har ganska låg temperatur (för Glasgow i alla fall). Tre grader har vi idag, men så länge solen skiner är vi glada! För att få upp värmen inledde vi alla tre dagen med havregrynsgröt för ca två timmar sedan, vi testade mitt nykokade äppelmos nämligen. Jag experimenterade lite med ett kompottrecept jag brukar följa och ersatte vattnet med äppelglögg vi hade kvar sedan i julas. Det funkade jättebra, moset blev mycket gott och vi blev av med lite glögg som bara står här och skräpar!

Denna morgon har jag inga bilder att bjuda på tyvärr, men jag har två små filmer från förra veckan. En av de tog jag i botaniska av en mycket mystisk växt som är väldigt känslig; när man tar på den fäller den in bladen. Olle var mycket fascinerad av den här växten! 


Den andra lilla videon är från en vecka sedan när Olle och jag hade tråkigt och bestämde oss för att leka "Chubby Bunny". Leken går ut på att man ska stoppa in så många marshmallows som möjligt i munnen, men fortfarande kunna säga "Chubby Bunny". Jag gav mig vid 5, vilket jag var hyfsat stolt över. Olle däremot fick i sig 9 stycken tror jag. Ja, nu vet ni hur trist det kan vara här hemma om kvällarna... 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar