lördag 25 februari 2017

Jobb & rock n rollers

Under nedräkningen till mello passar det utmärkt med lite bloggning. Jag har spenderat de senaste två veckorna med att jobba på alla möjliga avdelningar - både Tom, Christie och Steph har tagit på sig lite mycket jobb vissa dagar så de har kastat in mig i labbet och bett mig utföra alla möjliga nya tekniker. Ibland får jag bara ett protokoll, ibland får de för sig att handhålla mig igenom något nytt: i fredags fick jag lära mig RNA-extraktion av Christie och hon hade satt upp små stationer för oss båda bredvid varandra så att vi kunde gå igenom det tillsammans steg för steg. Jag jobbar också extra eftersom Mavi är på konferens i USA, bara att täcka upp som en snäll kollega och hoppas att man inte gör något fel... Speciellt förra fredagen var ju lite nervös eftersom jag utförde en blodmatning mitt i ett besök från en skotsk politiker. Jag var precis på väg ut ur insekteriet när den lilla guidade gruppen kom in och skulle se sig om, så jag hade mer tur än Emilie som fortfarande var på plats och var tvungen att prata sig igenom det medan hon jobbade.


Inte bara jobbteknikerna är nya, jag har också en ny lunchlåda med olika fack. 


Den här veckan har det dock mestadels blivit kalkonchilli-lådor till lunch. Myyyycket chilli blev det!




En annan lunch-favorit, även den i en ny lunchbehållare: Olles Valentin-soppa (broccoli). 


Till Alla Hjärtans-middagen serverades den med coleslaw och halloumi.




Olle dekorerade sin som en drink...


Efter middagen fick jag paket! 





Jag fick även paket av mig själv på posten, en försenad beställning av nya sminkborstar.


Kort hemifrån kom också på posten, precis i tid!


Olle fick nöja sig med senaste inredningsköpet som hjärtans-present (och efterrätten nedan).



Vi avslutade Valentines med Olles nya favorit: varm risgrynsgröt/pudding med varma kaneläpplen.




Mer sött fast den här gången från jobbet: Tom & Christie skötte fikaklubben förra vecka, och nästa vecka är det jag och Steph. Dags att baka semlor!

Vädret har varit upp och ner från dag till dag, det enda som är konstant är att det blir ljusare och ljusare ute. Stormen Doris slog till här tidigare i veckan och vi fick lite snö, men det höll inte speciellt länge så klart. Jag tänkte för en gångs skull åka tåg till jobbet och slippa stormen, men det gick ganska dåligt i och med att lite snö ju ofta leder till inställda tåg häromkring. Jag knatade som vanligt och kom fram helt täckt i slask och snö, Steph & Christie hade mycket roligt åt min miserabla uppsyn när jag äntligen kom in på kontoret!






Någon som inte verkar lida jättemycket av väderförändringarna är vår lilla granne, Earl....


Har man inga husdjur får man ta vad man har.


På efter-jobbet-fronten har vi varit rätt upptagna: förra veckan såg vi Matt Damon's sämsta film någonsin på bio: The Great Wall, i torsdags gav vi oss iväg till roller-rinken igen och i onsdags genomled jag ett till pass bikram-yoga. Jag kom hem alldeles svettig till en Olle och en svägerska på Skype, stackars syskon som måste hänga med sådant ofräscht folk...


I tisdags hade vi besök här hemma, Laura och Niall hade lite fika-abstinens så vi åt upp det sista lammet med myntapesto/cream cheese på Olles sista rågbröd...




...medan Niall bidrog med shortbread & Laura tillverkade banan- och jordgubbsmuffins. Det fanns även en knäckig äppelpaj tillgänglig.



Torsdag & och rock n roller-dags för oss på rinken. Rockhitsen dunkade och vi fick retro-skates!



Trots att vi hade kul på rullskridskorna var nog torsdagens höjdpunkt att nya LIDL öppnade 10 min hemifrån. Jag är såååååå nöjd!


Bilderna har också släppts från vårt första försök på rinken under Alla Hjärtans-helgen!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar