onsdag 11 januari 2017

Onsdag till onsdag

Förra veckan började jobbet på riktigt, men bara med en halv vecka från onsdag till fredag. Jag startade årets jobbvecka med att börja gå till och från jobbet varje dag, tar ca 40 min från dörr till dörr, men den här veckan har det blivit mycket tågande istället, för vi har totalt uruselt väder. Det var inte många på plats förutom mig och Tom (och vissa stunder Steph). En del jobbade av och på, andra var fortfarande på semester. Lugnt, skönt och lite tråkigt. Lite goda nyheter i alla fall: vägg-i-vägg kontorsgrannen Jim har fått en utmärkelse av drottningen för sitt livslånga arbete inom virus- och cancerforskning! Vi firade med en kopp te på kontoret medan Jim berättade för oss hur exalterad hans fru är över att få åka ned på ceremoni (och köpa en ny klänning!).


"Måndags"-lunch.


"Måndag" på kontoret.

I torsdags, medan det fortfarande gick att gå så gick jag både till och från jobbet men frös nästan benen av mig på köpet. Det var riktigt kallt, men så länge regnet inte faller så går jag. Tar lika lång tid med tåg i alla fall… När jag kom fram var det snorkallt inne också, Steph hade alla värmeelement på i kontoret och i vårt cellkulturlabb satt vi båda med varsin mössa på…


Is på kanalen!


Solen sken över bergen.


Dagens lunch.

Utan mygg spenderar jag de flesta av mina dagar med teoretiskt jobb, fast ibland tar jag lite praktiska raster och pillar lite med mina celler. Förra veckan spenderade jag lite tid med att hjälpa Tom skriva sin studie som snart ska skickas in, jag läste två Kindle-böcker på en dag (en timme styck max om man väljer en kortis) och så klart har jag tagit mig igenom en hel del vetenskapliga studier. Det var bara jag och Tom på kontoret också (igen), Steph delade dagarna mellan oss och lille Clark (som precis lärt sig att gå!). Hon hade lite svårt att separera timmarna dock, när vi jobbade tillsammans i vår frys som är -80°C tyckte hon att jag skulle akta mina “handies”. Tack för hjälpen "mamsen"!

På kvällen gjorde vi oss redo för visning av lillrummet, Olle satte en deg och spred väldoftande brödlukt runt hela stället, men i sista minuten ställde vår finska in då hon fått en lägenhet tidigare den dagen. Mer bröd till oss!

Brödet räckte till en superfrulle i fredags morse också, perfekt uppvärmning av själen innan jag begav mig ut i regnet för att vandra till fredagsjobbet. Jag spenderade min förmiddag med att katalogisera en hylla i vår frys och där hittade jag lite saker som nog inte ska vara där… Tur att jag alltid har handskar på mig och att allt är fryst! Resten av dagen vigdes åt att läsa, kontrollera och skriva om Toms studie som nu äntligen ser ut att vara färdig. Riktigt bra tycker jag! Steph kom in på eftermiddagen och drog med mig ut på äventyr också, vi mötte upp med Sweta & Andrew och frös lite virusinfekterade celler kryogeniskt. Det var coolt!

Helgen blev lugn och skön med mycket hemmatid: Olle har blivit besatt av ett nytt Final Fantasy-spel och jag har fortfarande massor av podcasts att lyssna ikapp. Vi lämnade äntligen sängen och lägenheten på lördag kväll för ett restaurangbesök och handling…


Podcast och videoföreläsningar hela dagen!


Efter en dag i sängen började jag fixa till det vilda håret och ansiktet innan vi gick ut på middag och...


...ta-da! Ett sista hurra för eld-barret.


Jag iklädde mig även svärmors fina armband.


Middagen intogs på Masala Twist, en indisk restaurang i West End. Vi åt skitgod mat: tikkalax och haggis pakora (i väldigt generösa portioner) till förrätt...


...och sedan marulkscurry och tandoorilamm till varmrätt. Med ett enormt naanbröd och saffransris.




Maken var nöjd.


Thank YOU Masala Twist!


Olle tillverkade efterrätt hemma, chokladmousse med vatten och choklad...




...serverat med vaniljyoghurt och frukt.




Söndagsmiddagen bjöd Olle på, pangasius med triple-fried chips. Jag stod för vitlöksmajon och remouladsåsen.


Överbliven chokladmousse med nötter och chiasylt till efterrätt framför bästa Sherlock-avsnittet någonsin.

I måndags började jobbet igen och Steph var inte speciellt peppad. Hon var trött och mäkta besviken att hennes labbtekniker inte bakat nagot sött och energifyllt åt henne. Humöret ändrades på förmiddagen dock då hennes experiment gick superbra och vi äntligen fick fina resultat. Jag var upptagen med att förbereda labbet för de uppkommande kontrollerna; Tom fick sig en åthutning för att han ännu inte fyllt i vissa H&S-papper. Måndagen var också första dagen som Tom tog med sig egen lunch och inte handlade i cafeterian. Han var mäkta stolt och jag så klart mäkta imponerad.


Regnbåge till lunch.


Jag stod för den ostrika maten.







Pasta med sötpotatis, spenat och salvia.


Igår var Christie äntligen tillbaka, så kontoret var “fullt” igen. Jag hade tagit med mig fudge vilket var uppskattat (trots den initiala besvikelsen att den inte var hemgjord). För att bygga på min oro från tidigare angående den läskiga lådan jag hittat i vår frys tidigare så gick vi igenom resten av frysen tillsammans under förmiddagen. Vad hittade vi? TRE till lådor med saker som enligt lagen och infektionsrisken borde förvaras i CAT3-labbet på övervåningen. Det är kul att före detta labbmedlemmar meddelar vad de har i fryserna… Vi hade i alla fall tur som hittade det innan vår regeringsinspektion!


Fudge till jobbet.

Lunchen intogs med bara Christie i cafeteria för Tom och Steph satt som klistrade framför sina skärmar. Tom ska till Malaysia på söndag så han måste förbereda sig för att lära dem våra protokoll. Jag hjälper till att skriva upp dem i dokument, förhoppningsvis hjälper det.


Tacogratäng till tisdagsmiddag.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar