lördag 7 januari 2017

NYE 2016

Nu är det exakt en vecka sedan det nya året ringdes in här i Glasgow, och vi gjorde det med en massa god mat och dryck. Vi började dock dagen med en långprommis runt West End för lite matshopping, och vi lyckades mirakulöst undvika regnet. 


Första stoppet på promenixen var vår lokala osthandlare George Mewes där vi mumsade smakprover och till sist tog hem en rejäl bit getost.



På väg till affären gick vi sedan förbi de här blommorna på gatan och jag blev så klart kär. Han som sålde hade dock gått på rast, så jag fick nöja mig med ett foto.


Efter att vi handlat och uträttat resten av våra ärenden bar det av hemåt, men vi gjorde ett till stopp på vägen. Olle bjöd på brunch på supermys-stället Epicures of Hyndland! 


Vi hade tur som fick bord, det är alltid antingen packat eller full-reserverat...



Vi delade på en av de bästa Scottish breakfasts som vi någonsin ätit, haggisen & blodpuddingen var helt fantastiska, och resten var lika gott som vanligt.


Till efterrätt delade vi på en fruktsallad med honung och yoghurt. 


Väl hemma bestämde vi oss för att förgylla någon annans dag: grannarna som firade vår jul med vin fick lite nyårsglädje i form av choklad.



Fram mot eftermiddagen blev det sedan dags att laga lite mat. Våra nyinhandlade tillbehör var redo: mumsig getost redo för ugnen, och rosmarinolja (som typ är slut nu, den är så god och funkar med allt!) samt choklad- och apelsinbalsamvinäger som vi handlat tidigare i veckan. Mmmmmm!


Olle bidrog med en prima liten baguette...



...medan jag fixade huvudrätten: nötig sallad med grillade körsbärstomater och varm getost, allt toppat med våra oljor och balsamicos. Mmmm!


Medan vi åt kom första nyårssamtalet hemifrån då Mami & pappa ringde, så det blev middag för 4!


Efter maten satte jag igång med efterrätten: hallon- och G&T-muffins. Låter äckligt, men blev suuuupergott!



Medan muffinsarna vilade samarbetade sedan båda Elgsons på en liten mellanrätt med en realax som vi plockat upp tidigare under dagen...



Jag hade alldeles egna tillbehör också. 


Det blev tunnbrödsnittar med svenskt bröd som vi köpt på IKEA, och till det drinkar med gin, grape & roslemonad (tillräckligt många för att Olle skulle bli lite fnissig).




Sista stoppet på vår trerätters och Olle hjälpte till med dekorationen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar