måndag 18 april 2016

Räknas film som revision?

Ännu en vecka har börjat, den sista innan mina tentor börjar redan på måndag nästa vecka. Det är svårt att gå ihop motivationen, och jag vet inte alls hur jag ligger till med pluggandet. Tyvärr skiter tiden i vilket och bara rinner iväg, och tentorna kommer i vilket fall. Vissa dagar går bättre än andra, igår till exempel satt Olle snällt och lyssnade på mig när jag gick igenom hela min kurs i sjukdomsekologi (eller ja, han lyssnade medan han tittade på fotboll, men verkar ha lärt sig en del i alla fall. Synd att han inte kan sitta tentan åt mig!). Det tog ca 6 timmar alltsom allt, och jag har sjukt ont i halsen idag. Bara att hinka te! Faith kom hem och bryggde en kanna precis i tid då vi blivit klara och satt och pluggade lite på var sitt håll. Den perfekta sambon, och det perfekta sättet att avsluta en söndag: inne i värmen (det har varit lite kallt här på senaste tid, för att vara vår i Glasgow alltså) med te och två trevliga personer att samtala med innan man slocknar. 

Söndagsmiddag: salladssäsongen har börjat!

Fredagsmiddag.


Första gången vi tillagade pärlhöna. Gott!

Innan pluggmaraton-sessionen hade vi en rätt bra söndag, vi vaknade tidigt och var väldigt aktiva, jag strök ALLA Olles skjortor och han hoppade upp strax efter mig och började dammsuga. Efter det blev det välförtjänt frulle, Olle kokade risgrynsgröt som inte hann bli klar, så vi intog en ostig äggröra a la Sara och skinkmackor istället. Efter det satt vi och underhöll oss med att lyssna till grannpöjkarna vägg i vägg som ljudligt intog Old Firm (Celtic vs Rangers) på TV. Jädrar vad de skrek! Lät som som att det var en ganska spännande match, som till och med gick till straffar. Vi lämnade huset mitt i matchen för en springtur, och när vi kom tillbaka skrek de som aldrig förr. Olle trodde att matchen var över och undrade vad i helvete de skrek åt, vilket ledde oss till upptäckten att matchen gått till straffar. Rangers vann till slut och grabbarna verkade mäkta nöjda...

I lördags hade vi en ledig dag, vi hade grandiosa planer att sätta i verket. Vi skulle piffa till oss och vandra ner på stan för att delta i en liten gatumatsmarknad och gå och se Djungelboken på bio. Tyvärr kraschade våra planer rätt hårt. Jag var ovanligt nog mer på plugghumör än stadshumör, jag började nämligen tidigt då Olle fortfarande sov och det kändes ganska bra. Men, planer är planer, så vi gick ned till stan. Ganska trevlig promenad i solen, om än lite kyligt och blåsigt vissa stunder. Väl nere på stan var vi inte speciellt hungriga, så vi shoppade runt lite åt Olle för att fördriva tiden. Ett par nya springskor (äntligen kunde han slänga sina lusiga gamla Asics!) och en finfin skjorta från H&M blev det innan det var klart, och det tog precis så lång tid att vi hann bli hungriga. Tyvärr var marknaden som vi gick till inte alls bra, så vi testade bara en rätt och drog sedan till Pinto för att bli mätta på riktigt (vi delade på en nachos, jag har konverterat Olle från burrito till nachos-älskare!). Mätta och grymt laddade begav vi oss sedan till bion för att se Djungelboken. Men. Föreställningen var utsåld, och vi pallade inte vänta till nästa. Det får bli en annan gång! 

Klart man ska piffa till sig för en trevlig dag på stan. Eller?

Nöjd i provhytten, speciellt när han fick 20% rabatt!

Friterade grönsaker på marknaden, smakade sådär... Mot Pinto!

Nachos är gott!

Hemåt gick det sedan, och väl hemma satt vi antisociala på var sitt håll (med en snabb paus för storhandling) tills klockan slog åtta och Olle bjöd på ostig "hemgjort" vitlöksbröd. 


Normalt sett måste vi inte rensa kylen på lök för att få plats med allt, och normalt sätt handlar vi inte heller 3 förpackningar med te åt gången. Men tydligen behövdes det i helgen...


Kvällsprommis efter vitlöksbrödet, i ganska mysigt väder
 för en gångs skull. 

Nu måste jag sätta igång med pluggandet för idag, jag har äntligen återhämtat mig från morgonens händelser. Olle har fått för sig att gå upp extra tidigt (för honom är 6 extra tidigt, jag är redan uppe) och börja dagen med en springtur i parken. Vem släpas med? Jag så klart. Mina stackars små ben... Jag ser fram emot flera slödagar med Faith då Olle inte är hemma. När Olle var ute på fest för två veckor sedan, en finfin fredag, så spenderade Faith och jag hela dagen hemma med att "plugga", det vill säga vi tog långa pauser för te och tjejsnack, och när vi inte orkade låtsas vara produktiva längre blev det pizza till middag, en flaska vin att dela på och inte mindre än två filmer på soffan! En av dem, Dallas Buyers Club, handlade faktiskt om HIV så det kanske räknas lite som plugg för mig..? 

Olle och och hans förbannade nya springskor... Jag orkar inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar