torsdag 7 april 2016

Prinsesstårta, peanuts & rabalder

Olles kollega Fiona slutar idag, och på grund av detta spenderade Olle (och jag) helgen med att tillreda en prinsesstårta som hon önskat sig. Det gör vi fanimej aldrig om, usch! Först hade vi nästan en eggsplosion på spisen när Olle vispade ägg till tårtbotten, och efter det slavade han i söndags i flera timmar över en vaniljsås som aldrig ville tjockna. Jag gav upp och bakade egna grejer istället!


Såg ganska fin ut till slut!

Själva marsipanläggandet gick sådär, men den kom fram
 till jobbet och uppskattades i alla fall.
Otraditionellt fylld med banoffe-curd istället för sylt.

Mer populära än tårtan var tydligen mina glutenfria jordnötsskakor.



Fyllda med chokladganache, och nästan det godaste jag producerat enligt Olles kollegor.

Bulldeg på G, absolut INTE glutenfri.

Bärfyllning.

= bärbullar!





Sista baket blev en gudomlig mandelmjölkaka med späda vårrabarber. 




Perfekt måndagskvällsfika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar