söndag 3 april 2016

Grubb & monsterfoccacia

Sista påskmaten: lax- och broccolipasta. Mmmmm!

Olles favorit: wraps. Igen.

Vi har levt på rester hela veckan, och småhandlingar, men igår morse
blev det storhandling, och matlagning därefter! Bland annat...

...coleslaw (och pizzasallad).



Vi köpte lammnacke på affären, och Olle ville ha det på smörgås. Tyvärr hade vi inga mackor hemma, så jag googlade snabba brödrecept och fann en foccacia som verkade enkel. För en gångs skull var det soligt just då, så vi ville gå ut och gå en sväng innan regnet kom tillbaka, alltså skyndade jag mig att svänga ihop degen för jäsning, så att vi skulle hinna ut. Hade inte en tanke på att en liter vätska och 19 dl mjöl verkade lite mycket...

Innan jäsning...

Efter jäsning! Det går inte alltid som smort i vårt kök...

Det blev ett jävla stort bröd, och jag var skiträdd att det skulle vara överjäst
 eller inte vara färdigt när jag tog ut det, men det blev tamejfan det godaste
 foccacia-brödet jag någonsin gjort! Och mycket utav som sagt...



Visst squashen brändes lite, men kolla in det här brödet! Perfekt konsistens och
 färg och bara... allt!



Städningen var dock inte så kul...

När brödet vilat lite började smörgåskonstruktionen. Olle rostade pistagenötter...

...och stekte lammnacke.

Ta-da! Rostad hembakt foccacia med dubbelkål-slaw, lammnacke,
picklad riven rödbeta och pistagenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar