lördag 2 april 2016

April, april!

Varken Olle, jag eller Faith blev lurade, eller lurade någon igår, så allt var frid och fröjd. Olle brukar ju annars vara en jävel på att luras, men vi var alldeles för förberedda i år! Min vecka har varit fullspäckad, trots att jag beslutat att ta en ledig vecka innan jag börjar med revision inför tentorna på måndag. 

Hela tisdagen spenderades hemma hårt arbetandes på en presentation jag skulle ge på min praktikskola i onsdags. För några veckor sedan bjöd de nämligen tillbaka mig för att hålla föredrag för Advanced Higher Biology elever om symbios och parasiter, så jag arbetade som sagt hårt på min presentation. Jag fick lite vägledning av Mel i form av ett utdrag ur deras syllabus, och jag gjorde ett hyfsat bra jobb verkade det som, för Mel sparade den och mina handouts som kom med på skolans system för framtida användning. De ändrade kursen för i år och det här har aldrig täckts förut, och som jag upptäckte under mitt projekt är många lärare inte så bekväma med parasiter som ämne. Tur att jag finns då! 


De här satt jag och klippte ut sent på tisdag kväll. Egen design!

Jag höll två föreläsningar och frågestunder i onsdags morse, och jag hann till och med prata lite med Mel emellan alla klasser. Vi funderade på fler framtida jobb ihop, och hon ville veta mer om mina planer efter skolan (precis som alla andra). Allt gick i alla fall prima, och en av eleverna ville till och med prata mer med mig och ta del av information på sitt USB (inför deras prov i vår). Kul att man kan hjälpa till! Speciellt nu när en av biologilärarna på skolan blivit sjukskriven...

I torsdags blev det mer jobb igen, och den här gången betalt! För ett tag sedan skrev jag nämligen upp mig som studentguide, och i torsdags höll UoG en öppen dag för applikanter som funderar på att plugga här. Jag dök således upp tidigt och stannade till sen eftermiddag, ståendes hela dagen bland en massa potentiella studenter. Jag jobbade först med en rumänsk tjej som generell guide, och sedan resten av dagen som specifik guide med mina professorer för MPVIB-programmen (Microbiology, Virology, Parasitology). Jag startade med Ruth och Brian (två virologi-professorer. Ruth är min och alla andras absoluta favorit på alla sätt och vis!), och fortsatte sedan med mikrobiologerna Gill, Olwyn & Helen. Olwyn pratade mest med sina kollegor i genetik, och Helen med neurologerna. Gill var sjuk, så jag försökte hålla mig borta. Jag pratade en hel del med min favorit-professor från första året, Mary McVey. Hon var där som guide för första- och andra biologi-året och hon är alltid så snäll och trevlig (hon examinerade mig under min presentation i Dec, och den fick jag ju ett A på...). Hon och en kollega från Glasgow Science Centre var på väldigt gott humör, och jag fick massor av positiv energi angående mina studier, och en hel del jobbtips! Bästa positiv-boosten fick jag sedan igen då Ruth kom tillbaka och stod eftermiddagen ut med mig. Hon är för härlig! Vi pratade med en liten 4-månaders bebis ett tag (stort fan av mina färgglada naglar och broschyrer) och väääääldigt länge med en belgisk familj på besök för att kolla äldsta sonens universitetsval. De var supertrevliga, och väldigt intresserade av allt som hade med Sverige att göra (av någon anledning). Efter den familjen var sista timmen ganska tom på folk, men det var nästan ännu bättre. Jag och Ruth pratade om massor av olika grejer, och jag mår alltid så bra efter att ha pratat med henne som sagt. Hon tycker att jag är så duktig, vilket är skönt att höra från en professor, och det är alltid roligt att lära sig mer om hennes liv, samt att dela med sig av sitt eget. Det känns även extra bra att prata med någon student eller familj och svara på frågor, och sedan vända sig om mot Ruth och se att hon står där och ser mäkta nöjd ut. "You really are so charming and positive Sara, you are so good at this!". Tack tack! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar