söndag 24 januari 2016

Sluttampen - sista julinlägget (från Köpenhamns flygplats)

De sista dagarna har tvärtemot mellandagarna varit väl fyllda med aktiviteter. Jag har återigen fikat med Markus och Jennifer hemma hos oss, och besökt Bollnäs och Arbrå i kylan en arla morgon för att piffa till Emmas och min systertatuering. Ankaret är numera prytt med röda blomster (min första färggaddning!), och jag är supernöjd! Emmas tatuerare Susanne är verkligen makalöst bra och noggrann, och väldigt inbjudande och tillmötesgående. Jag kände mig så bekväm och säker, och inte kinkig alls. Jag som brukar vara så nervig. Gick skitbra, och var en väldigt trevlig upplevelse, även om det var svintidigt på morgonen!

Halvgaddad.

Färdig! 



Snöig paus i Bollnäs på väg hem till Söderhamn.

När jag kom hem till Söderhamn inplastad och klar var Eva och jag ute på mer bröllopsärenden en stund, och efter det fick jag världens bakryck, och ett tag såg pappas fina kök ut som ett bombnedslag. Självklart fixade vi det innan han kom hem, något annat går inte för sig! Jennifer kom förbi en sväng, och Emma med, då dopbakningsryktena spred sig som en löpeld. Vilken tur att det fanns en burk med imperfekta bitar och småkakor, så att de fick smaka lite. Resten skulle ju vara till Amelias dop (som jag tyvärr missar). Godisbordet invaderas rejält, och jag var ganska stolt över att jag lyckades inkorporera så många grejer i min bakning (och att allt blev så bra!). Jag tog en paus för middag och lite TV-mys med familjen när pappa kom hem, men sedan satte jag igång igen och dekorerade allt (så mycket jag kunde, allt kan ju inte sättas dit nu, då blir det skabbigt till dopet). Jag var alldeles yr i huvudet efter alla sockerångor och min tidiga morgon sedan, så jag rensade hjärnan med en minusgradig hundprommis med pappsen och Emma innan det var läggdags. Skönt (om man får låna överdragsbyxor och inte halkar så klart. Mina Glasgow-kläder/skor var tydligen inte gjorda för snö och minus!).

Dumle-fyllda chokladkakor.




Citronmuffins och chokladmuffins, med välvalda bitar från godisbordet.



Daim på toppen.

Mer Dumle! Pepparkaksversionen i kolakakor den här gången.
KitKat-brownies med nougattoppar.


Ut i kylan på prommis!



Min sista Söderhamnska dag innan dagens resdag var också rätt späckad, men jag kände mig rätt utvilad efter att ha tagit sovmorgon ända till 9! Eva och jag var ensamma vid frukost, och satt väl mest och tittade på klänningar till alla högtider och event som kommer i år, och Ajax var supermysig med oss båda, Gud vad han skulle pussas! Kanske kände han på sig att jag var på väg... Mysputten blev dock lämnad hemma en sväng då Eva och jag for till Vallheds för att säga hej då till Linda och de andra, men sedan fick han följa med till farmor och farfar på eftermiddagsfika, efter att vi lekt lite med snöbollar i snön så klart! Man får vara enträgen, men det går att göra snöbollar av pudersnö!

Bilmys i baksätet.




Snö hemma hos farmor och farfar.

Mer snö hemma hos oss!

Snöbollsjägar'n.

Husse kom hem!
Lite trött efter allt snöbus...


Min avslutningsmiddag blev sedan lika grand som alla andra måltider som serverats under ledigheten, speciellt efterrätten. Vi mumsade ost och kex med kopiösa mängder te i gigantiska muggar framför Morden i Midsumer. Det, kan jag säga er, är en bra avslutning på en semester!

Ost!

Ajax vaktade bagaget medan vi satt uppe och väntade på kin 02.05-buss mot Arlanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar