torsdag 7 januari 2016

Jul i Sverige Del I: Frukost, fasaner & farföräldrar

Nu kommer julbloggarna, och vi börjar med min första hela dagen i Sverige (22 Dec) Håll till godo! 

Efter min långa resa, och efter att Emma spenderat dagen jobbandes och sedan med/utan mig i en bil på väg till och från Arlanda, var vi båda ganska trötta på kvällen när vi kom hem, och även morgonen efter. Jag hade ändå sovit OK, men stackars Emmis hade ju haft sina hundar inne på sitt rum, och Frans hade varit lite kinkig och frustrerad efter att ha missat en långpromenad kvällen innan. Det kan ha ätits en bok... Och det kan vara så att Emma var något mer irriterad än hon brukar vara på morgonkvisten. Frans var INTE poppis! Jaja, det blev lite bättre efter en stadig Söderhamns-frulle i alla fall (så gott, och tråkigt för Olle som inte fick något av sin favorit!).

Jul i Sverige!

Söderhamnsfrukost!

Efter frullen blev det piffning så att vi såg något mänskliga ut istället för aströtta, och så bar det av ned på stan. Eva och jag storhandlade (för oss i alla fall!) på Systemet (jag blev äntligen leggad igen, kändes riktigt bra!) och så handlade jag ett svenskt kort till min telefon (hutlöst dyrt, men väldigt användbart måste jag säga), då min telefon fortfaranade strejkar i Sverige om mitt brittiska SIM ligger i, då går det bara att använda telefonen i flygläge.

Väl hemma hann vi bara piffa upp oss igen innan vi fick besök av farföräldrarna (efter att vi gullat lite med Jennifers bebis först). Pappa bjöd på supergod mat i form av fasan och hasselbackspotatis, och farmor och farfar bjöd på en enorm låda med bestick till mig, och handdukar till Emmis (och mig). Efter besöket var vi alla ganska slut, speciellt efter att ha intagit ostkaka som dessert (med hjortronsylt så klart!), så vi däckade i soffan allihopa (inte Emma, hon var på väg hem) och så tittade vi på Harry Potter. Jullov i Sverige, och bara bra filmer på TV!

Piffad Sara ovan, julpiffat hus nedan!





Pappa lagade fasan.


Vi hjälpte till att duka.


Mums!

Bästa efterrätten!



Paket till mig!

Ta-da! Skinande nya bestick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar