torsdag 7 januari 2016

Jul i Sverige Del VIIII: NYE

Trots lite sjukdom på min sida blev det hålligång och förberedelser inför nyår med Eva den 30:e. Tidig morgon med Sabina först, med te och lite frulle hemma i Söderhamn, och så ner på stan och E-Center med Eva sedan för att inhandla alla grejer som sagt. Vilken pärs! Vi fick verkligen slåss för varorna, speciellt på E-Center. Hem kom vi till slut i alla fall, och återigen fick vi besök från Jennifer. Vilken tur för mig, för då fick jag skjuts till Matilda nere på stan, så att vi kunde ha en lång myskväll med en massa medtaget godis från godisbordet. Det var så länge sedan vi sågs, och vi hade det så trevligt! Som att ingen tid gått alls. Nu har vi planerat in en Skype-dejt dock, så slipper det gå lika lång tid mellan samtal igen. Om det blir av återstår att se!

Redo för kompismys, i skitiga jeans och Olles krympta skjorta.

Så, jag var egentligen uppe längre dagen innan nyår än på nyår (och tyvärr fick pappa och Eva också vara det, eftersom de var skjuts hem!). Nyår blev ganska lugnt, jag var lite hyper tidigare på kvällen, då systeryster med vovvar var på besök och vi kollade på TV och spelade pappas grammofonskivor (Emma var inte nöjd med pappas val, DagVag), och speciellt då vi tjejer lämnade pappa ensam i köket (med vovvar så klart) och gick igenom Evas walk-in closet i jakt på något för Emma att ha på sig på festen hon skulle på (ja, hon övergav oss den jäveln!). 

Besökare, peppade för nyår!

På med blinget!



Efter maten blev det lugnt dock, Emma for med alla vovvar (och hon överlevde natten på festen, vi blev nyårshälsade av både henne och kusin vitamin Jossan senare under kvällen). Vi var alla ganska mätta, men vi åt ändå lite sorbet till efterrätt och lyssnade/tittade på Gyllene Tider innan vi bevittnade stadens (och till vårt – hundarnas – förtret, även grannarnas) fyrverkerier vid tolvslaget. Det gick förvånansvärt bra med hundarna ändå, men det är ju lite onödigt med alla smäller, klart de blir lite nervösa! Någon borde uppfinna fyrverkerier som inte låter, man vill ändå bara titta på dem ju!

Emma bestämde att det skulle bli japansk fondue till middag - och efter det drog hon!

Lugnt och skönt efter maten, barfotafötterna på soffan...

...jordnötsskruvar i en skål på bordet...

...Gyllene Tider på TV...

...och till slut mumsig sorbet till efterrätt (till mig och pappa i alla fall!).

Nyårsdagen blev lite ensam för mig, Eva och pappa för till Hudik med en lite sjuk Ajax på morgonen, och när de kom hem var han helt groggy. Då var det tydligen tryggt att ligga i mitt rum, så där parkerade han sig. Mysigt tyckte vi, temporärt tyckte Eva, och så fort han blivit lite bättre några dagar senare var det slut med bortskämmandet, och en grind kom upp framför min dörr (jag tror att den var till för att utestänga Ajax, men kanske var den också för att bura in mig? Man vet aldrig!).

Stackars liten sjuk Ajax, på den tiden han fick vara med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar