fredag 24 maj 2013

Nu var det dags igen

Nu var det länge sedan något nytt kom upp på bloggen, så det är väl dags! Det har varit full rulle här med våra partysugna besökare Joel och Alex. De kom i måndags kväll i finvädret (efter mycket om och men med en otroligt förvirrad taxiförare). Ankomsten firades med favoriten öl och pastasallad innan det blev sängläge och laddning för den kommande dagen. 

I tisdags visade jag grabbarna runt West End och släppte efter ett tag av dem för frukost på Ketchup så att jag fick gå hem och förbereda för kvällens festligheter. Jag måste ha blåst all min energi i tisdags: jag rände fram och tillbaka överallt och gjorde en hel massa grejer medan killarna var borta. Dagarna efter har jag inte åstadkommit mycket, bara legat hemma och segat. 

Bland annat chokladmousse tillverkades...

...samt lakritsshots, daiquiris, frukost till Olle, tvätt, städning... Blir trött
när jag tänker på det nu!

På eftermiddagen kilade jag iväg till skolan för att köpa biljetter till helgtrippen och stötte på vägen på jätteförvirrad kines som skulle till samma ställe. Jag plockade upp honom så klart och satt och pratade med honom (han kallade sig Waverley) innan jag blev VIP:ad i kön för att köpa (kände killen som sålde. Biljetter alltså, inget annat!). På väg hem därifrån mötte jag grabbarna grus x3 på tunnelbanestationen och tillsammans gick vi hem, käkade gott och började grunda för kvällens festligheter. 

Jag hade bjudit in några tjejkompisar (bara skottar, inga internationella - har nog aldrig hänt förut!) på drinkar, vilket helt klart uppskattades av killarna som fick umgås med Rachael, Beth, Zoe och Jenny, Vi hade en supertrevlig kväll då vi inte ens behövde resa på oss för att fylla upp glasen: jag och Olle fick den briljanta idén att fylla en IKEA-skolåda med is och flaskor. Funkade skitbra! Inget läckage, allt hölls kallt riktigt länge (det var fortfarande kallt när jag tömde lådan morgonen efter!).

Drinkar blev det så klart!

Joel som ätit hamburgaren The Incredible Hulk på Ketchup tidigare bröt
sönder en isbricka.

Rachael och Jenny var glada om än lite suddiga.

Zoe & Beth.




Zoe!

Rach!

Joel är en väldigt trevlig kille som alltsom oftast blir lite läskig på bild.

Vi avslutade förfesten med att lära brudarna att capsa.
Vi svenskar vann helt klart, även om jag råkade få
mittmuggen x2. Öl och Passoa är den bästa mitten-kombo
jag smakat!

Efter ett tag fick Olle gå och lägga sig och vi åkte ner på stan och gjorde Campus! Först blev det båsparty och sedan obligatorisk dans på borden. Det var verkligen en supertrevlig kväll! Efter Campus ville killarna ha skotskt fyllekäk så det blev fish n chips OCH - hör och häpna - deep fried mars bars. Jag smakade, och det var till min stora förvåning riktigt gott! Lätt frityrskal med halvsmält choklad... Definitivt en hit! Borde byta ut de äckliga bananerna på kinarestauranger till mars bars! 

Jag stupade i säng när vi kom hem men orkade ändå upp hyfsat tidigt morgonen efter. Killarna mådde aningen bättre än mig (gammal och ovan nuförtiden!) så vi vallfärdade tillsammans till killarnas nya stammisställe Ketchup på Ashton Lane. De har hittills varit på Ashton Lane 5 gånger och Ketchup 3 gånger! Det var otroligt gott med hamburgare, Ketchup är och förblir bästa burgerhaket i världen! 

Jag lämnade killarna där och gick hem efteråt, jag kände inte alls för att följa med på museum i mitt tillstånd. När de och Olle senare kom hem släpade de mig ur sängen och vi beställde bord på Bothy för att käka haggis. När vi sedan kom till Bothy insisterade de på att de var fullbokade och att ingen bokning kommit in. Lustigt med tanke på att vi ringt och bokat en timme tidigare. Vem pratade vi med egentligen?

Besvikna letade vi oss hungriga tvärs över gatan till Ashton Lane för mat på belgiska haket Brel. Joel och Alex var supernöjda med den söta servitrisen. Maten också, tror jag... Olle och Alex käkade calamari till förrätt, Joel soppa och jag varm getost med rödlöksmarmelad. Till varmrätt blev det skaldjurspasta för Alex, fish n chips för Olle, röding för Joel och en enorm (trots att jag bara beställde en halv portion) kastrull med musslor till mig. £6.50 för drygt ett halv kilo musslor. Mmmmmmm! 

Igår var killarna på utflykt i högländerna och kom som väntat hem med en del whisky. Idag ska de på provning igen och i morgon ska vi alla fyra åka med ISoc till Oban och Isle of Seil. Men först ska jag ta mig upp ur sängen och träffa kompisar idag!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar