tisdag 14 april 2015

En helt vanlig helg


Så var det tisdag igen och jag undviker jobb genom att snabbskriva ett litet inlägg innan lunch. Jag hade som vanligt en finfin helg i Glasgow, om än lite ovarierad kanske. Det mest spännande som hände var väl att både Olle och Nancy var på after work i fredags. Nancy kom hem vid 8 och var överlycklig att Olle inte var hemma än, han hade retats en massa dagen innan nämligen och sagt att Nancy förmodligen skulle komma hem sent och vara askalas, medan han skulle vara hemma vid 7 och ta det lugnt och vara ansvarsfull. Jag tog det hela med ro eftersom jag vet hur det går när Olle är på afterwork… Jag förklarade för Nancy att han alltid säger att han ska komma hem tidigt, men sedan har han alldeles för roligt och ramlar in mitt i natten istället, mycket underhållande! Jag har ingenting emot det (klart man ska ha kul ibland!), men Nancy ville retas som bara den när han kom hem, så vi stannade uppe och väntade på hemkomsten med två egna glas vin framför skabbserien First Dates som Nancy och Olle tittar på varje onsdag och som jag måste komma ikapp med.

Huvudunderhållningen kom faktiskt hem ovanligt tidigt, han fick skjuts hem av en av kollegornas flickvän, och Nancy blev inte besviken. Vi höll på att dö av skratt åt allt Olle kläckte ur sig, Nancy skrev till och med upp en lista! Han kraschade ganska snabbt dock, och vårt retande fick vänta till lördag morgon då han vaknade till lite…

Han var som väntat inte helt med i lördags Olle, men han var ändå snäll och hjälpte till när jag började mina vanliga aktiviteter, det vill säga han hjälpte mig att bära en massa mjöl ifrån affären, och när vi kom hem höll han mig sällskap i köket och hjälpte till lite ibland när jag bakade som vanligt.

Vinsnacks till Nancy & Sara.

Redo för bakdag!

Mars-cheesecake under tillverkning.




New York cheesecake.



Nancy var på Krav Maga träning nästan hela dagen, och lagom till att hon kom hem hade Olle piggat på sig och börjat laga falafel till middag (också dessa avnjöts framför deras favoritavsnitt av First Dates, men skämskuddarna i ena näven och gaffeln i den andra! Nu är jag nästan ikapp!).

Olle testade att göra sötstarka kikärtssnacks när han piggnat till.



Därefter förbereddes middagen, först sötpotatis-chips och såser...





...och sedan falaflarna.


Mmm-hmmm!


Nancy fick även efterrätt, annars blir hon ledsen.

Vår söndag såg nästan exakt likadan ut som vår lördag, men Olle var lite piggare. Det handlades mera, det bakades mera och Nancy försvann en stund på eftermiddagen och dök upp igen lagom till att Olle och jag tillverkat sushi till middag.

Plättar till söndagsfrukost, Olle fick steka allihopa för att väga upp för sin lördag.


Min andra dag av bakning fokuserade på rulltårtor. De blev så där...




Det här receptet var lite udda, och det smakade mest som en ugnspannkaka. Olle tyckte den var skitsvår
att rulla också.

Lite sprickor här och var och inte bästa rullarna, men de var goda! Högst upp har vi en chokladrulle med
kolasmörkräm och sedan en vaniljrulle med kanelgrädde & salted caramel fudge. Den prickiga
fylldes med krusbärssylt och grädde och Barbapappas pannkaksrulle fyllde vi med svartvinbär
och grädde.







Vi tog ett break mitt i allt och käkade restfalafel till lunch innan Nancy försvann ut med vänner.


Jag spenderade eftermiddagen med att baka ostfrallor.




Olle spenderade eftermiddagen med att storlaga gryta till veckan. Så gott!

Överblivna äggvitor från bakningen passade utmärkt med sushin.



Till söndagsefterrätt blev det High Tea med smakprov av allt från helgen.
Galet gott tyckte Nancy! "Kalaskofta" var avis på andra sidan Skype...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar