måndag 20 april 2015

Dundee

Jag är tillbaka på jobbet idag och molnen är tillbaka över Dundee efter en mycket solig helg. Jag stannade som bekant här i helgen och spenderade min fredagseftermiddag med att först njuta av solskenet på en bänk med mina vetenskapliga podcasts i lurarna, sedan sippa strawberry dacquiris ur Falcon-tuber med kollegorna i mötesrummet och sist men inte minst med pizza och vin på Meikes födelsedagskalas hemma i huset.

Utsikten från min soliga fredagsbänk.





Meike hade ställt till med riktigt snackskalas hemma.



Lördagen blev inte lugnare, jag var uppe tidigt efter att ha lämnat festen ganska tidigt kvällen innan, jag skulle nämligen ut i solskenet och möta upp mina dagsbesökare, Nancy & Olle, som så snällt kom upp över dagen för att hålla mig sällskap. De anlände på morgonkvisten i ett soligt Dundee och jag tog först med dem på en promenad längs floden på väg hem, och hemma hälsades det på morgontrötta sambos som likt zombies segade sig upp för att säga hej.

Solig morgon i Magdalen Green där jag satt parkerad i gräset ett tag i väntan på Olle & Nancy.



Tidvattnet var ute när jag plockade upp besökarna, så det var inte speciellt fint...

Efter det lämnade vi det festsmutsade huset bakom oss och promenerade tillbaka till tågstationen i solskenet och i väntan på tåget åt jag äntligen lite frukost i solen. Vårt tåg gick mot Aberdeen, men vi hoppade av i dimmiga Arbroath för att ta oss en rejäl promenad på de röda klipporna strax utanför stan och ta oss en titt på havet. Det var som sagt dimmigt, men väldigt fint ändå, och vi hade det trevligt med lite picknick på en av klipporna efter all klättring.

Seaton Cliffs.


Så klart vatten!




Nancy!

Blått hav!



Vi hittade Olle i en bergväggsöppning...

...och vad som såg ut som en liten drake på en av klipporna i vattnet.

Efter ett par timmar hade vi dock fått nog av klipporna, så vi satte oss på tåget tillbaka till Dundee och lämnade dimman bakom oss. Den här gången hoppade vi av i Broughty Ferry för en snabb titt och lite mat (haggismacka! Och glass…) och så klart för ett besök på stranden där vi spenderade en timme i en hög på en filt med solen gassande över oss.

När vi tyckte det var nog med latmaskande på stranden bar det av hem till Dundee igen, och på väg hem från stan mötte vi upp Lynette och Bex som tog en rast från studierna för att inta lite välbehövd näring i kött- och haggisform (japp, ännu mera!) med oss på Meathouse. Vi blev supermätta och belåtna allihopa så det blev ingen efterrätt, vi gick hem och hämtade Olles och Nancy’s prylar istället och så avslutade vi visiten med en promenad runt universitetet och stan innan vi skildes åt på busstationen.

Olle och jag Nancy delade på vår mat: tre haggis-sliders, en pulled pork + haggismacka och
en pork belly-sandwich som Olle verkligen njöt av, mer än hans favorithaggis här i Dundee.


Nance & Lynette (som käkade burgare med Bex).

All the single ladies!


Jag knatade hemåt via några mataffärer och mötte Bex halvvägs hem, så jag slapp gå ensam hem i mörkret, och när vi kom hem satt Lynette och hennes polare i köket och väntade på en kaka som stod i ugnen. Så klart stannade Bex och jag mest för den trevliga konversationen, men vi sa ju inte nej till erbjudandet om en kakbit!




Jag bidrog med prickig rulltårta som Olle tagit med från Glasgow, Bex var överlycklig!

Igår spenderade jag hela dagen inomhus antisocial i mitt rum (det behövdes tydligen efter min hypersociala lördag) så när som på två långa intressanta Skype-konversationer med Spunken och familjen hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar