tisdag 4 november 2014

Härlig Halloween-helg med MoJo & Sabina

I helgen hade vi besök från alla håll och kanter, det var fullt hus och full rulle kanelbulle hela tiden, och det var riktigt skoj! Jag for hem till Glasgow efter en kort (woho!) jobbvecka i Dundee i onsdags kväll, då jag överraskade Olle med att möta honom efter jobbet på hans 30:e födelsedag. Det blev en lugn kväll dock, vi for bara hem från stan, handlade på vägen hem och mumsade lite god mat innan det var läggdags, vi var ganska trötta båda två. Vi skypade så klart lite med päron och andra för att håva in lite gratulationer också, men annars gjorde vi inte så mycket.

I torsdags hade vi desto mer att göra, Olle åkte till jobbet som vanligt och jag tog en buss till Edinburgh för att möta upp våra första besökare, min kusin Jossan & hennes polare Moa. Vi hade tänkt göra lite grejer under dagen (de kom rätt tidigt) i Glasgow, men det var lite smårisigt väder ute, och dessutom hade vi så trevligt hemma i lägenheten tillsammans!


Olle och jag inledde torsdagsmorgonen med
hemgjord yoghurtost på Leksands-knäcke, mums!


Nöjd och stilig 30-åring!

Olles födelsedagsmiddag och min & MoJo's lunch -
sweet chilli räkpasta med ruccola.

Olles middag serverades med varmt bröd som Olle köpt
på rea.


Jag fick paket när MoJo anlände, bland annat saffransskorpor...

...och Bravo-kola (som jag åt som lunch på jobbet i måndags) samt böcker.

När Olle kom hem hade vi hunnit bli lite hungriga dock (trots mumsande på goda matrester från Olles simpla födelsedagsmiddag), så vi vallfärdade till West End's centrum och Ketchup på mysiga Ashton Lane i mörkret för att inta födelsedagsburgare och glass (med OREOS!) då både Jossan & Olle fyllde år den 29:e.

MoJo's första burgare på Ketchup, hurra!

Alla njöt vi av maten, men födelsedagsbarnen njöt lite extra av sin gratis
efterrätt!

OREO's!

Myspys på Ashton Lane.


Vi kollade in Glasgow Uni by night innan vi gick hem,
MoJo var impade, fotona svårtagna & vi blev alla
lite småchockade när vi råkade hamna mitt i en polisövning!

I fredags var vi redo för att verkligen upptäcka Glasgow, den här gången skulle jag ta med brudarna runt centrum för lite shopping och allmän sightseeing innan jag skulle möta upp Bina på busstationen, och det lyckades jag med, trots att jag vaknade upp med hemsk nackspärr och knappt kunde röra på huvudet. Tänk vad lite Ipren, muskelsalva och en stickig halsduk från Dressman kan göra! Vi infann oss på stan runt 10-snåret (efter tjejernas första tur på Glasgows gulligaste transportmedel, t-banan!); jag såg ut som en luffare (kunde bara få på mig vissa kläder) men vad gjorde väl det! Vi hade trevligt på Forever21 innan Bina kom, vi knatade runt länge länge på alla tre våningarna, och jag kunde till och med prova lite kläder, det ni!

Favoritaffären (förutom Poundland så klart!) var Forever21 (speciellt reahyllan!).

Bina ramlade in på stationen vid 11, och efter att tjejerna fått stilla sina behov på Pret, Body Shop & Primark, och jag visat dem större delen av centrum så att de skulle hitta själva, så for Bina och jag hem för att vila min nacke inför kvällens konsert, samt, skulle det visa sig, öppna paket!

Födelsedagspaket från Sverige!

Till Olle...

...och till mig!


Den här fick jag av Jossan, Sabina och jag åt slut på både den
och en STOR Gott & Blandat innan konserten...

När Olle kom hem hade vi också lagat mat i form av couscous-sallad och var redo och taggade för att se Ed Sheeran på Hydro. Vi kom i god tid och hann se förbandet St Raymond också, men jag lyssnade mest och gjorde nackövningar så att jag skulle vara mjuk och redo för att digga lite till Ed (eller var det Seb?) Sheeran i alla fall!

Och digga gjorde vi, trots att han var helt själv på scenen (utklädd till Austin Powers i kråsskjorta och blå satinkostym, very groovy!) så bjöd han på en ordentlig show, och han var tusen gånger bättre live än på alla inspelningar, helt fantastiskt!

Redo för konsert, trots nackspärr!

Jag funderade på om en vetekudde i form av en panda var en socialt
acceptabel konsertaccessoar, men jag nöjde mig till sist med bara Sabina
att gosa med!

Ed! Förlåt, jag menar Austin...



När vi kom hem från vår lilla musikdejt (fortfarande smått euforiska) var tjejerna redan hemma, de hade spenderat kvällen med att gå på bio och sedan gömt sig i vardagsrummet medan Olle tittade på när Paul städade sitt rum för första gången. Vi var trötta i fredags (så klart) så vi städade hemma inför festen under lördagen när tjejerna åkt ner på stan igen. Jag var jättestressad och var mest arg på alla (Olle) som på något sätt försvårade mina förberedelser, men när tjejerna kom hem hade jag lugnat ner mig, fått i mig lite mat och var klar med det mesta, så jag var lite trevligare.


Jag bakade lite mera under dagen, det blev först citronmuffins med kokosmjöl...


...som jag toppade med kokos- och passionsfruktskräm.

De smakade lite åt pina colada hållet när vi var klara, mums!


Jag pimpade mina väldigt Halloween-aktiga sockerkaksbitar från förra veckan.

De var godare än de ser ut!




Härnäst dekorerades mer muffins till monster!




Jossans favoriter: sötpotatis-cookies sandwich med nötter, choklad och toffeefrosting emellan.



Olle hjälpte till att monstra till mina pina colada-muffins.


Olle och Sabina hjälpte till att dekorera huset också, när de
var klara med plugget.

Jossan vågade sig in trots avspärrningarna!

Lite chokladbollar och vin i entrén...

...mera vin...

...och så en shot-bricka som matchade oss galna vetenskapare! Jag kantade glasen med söttsurt godispulver
i olika smaker för extra surprise.

Kaka med tillhörande häxbrygd.


Olles favvo: sötpotatiskaka med vaniljfrosting och krossade saffransskorpor på. 




Min omtyckta guccis avnjöts med lila morötter (som Paul, av alla saker, trodde var rabarber först!).

Festen hade inte kunnat bli mer lyckad, allt var förberett in i minsta detalj, gästerna var fantastiska (som vanligt) och vi hade alla en väldigt väldigt trevlig kväll! Paul prisade min guacamole och åt det mesta av den innan alla gäster kom, min kakor uppskattades för både utseende och smak, och våra dekorationer passade perfekt! Jag hade riktigt riktigt roligt, och jag tror och hoppas att alla andra hade det lika kul!

Fina Bina.

Fina Bina med glad Olle, som både under festen och i fredags på
jobbet var utklädd till snögubben Olaf från filmen Frost, till
mångas förtjusning. Slående likt, eller hur? 



Leon var glad...

...men jag var ännu gladare, för jag fick vara med min kusin (och
alla mina vänner!). 

Vi ersatte lamporna i vardagsrummet med röda glödlampor
innan festen, vilket gav cool stämning, men pissiga bilder.
Men Olle & Paul var glada ändå!

Moa var också glad!

Har vi fest eller?

Busarna i hörnet såg lömska ut...

...de hittade bara på en massa lurt!

Olle byggde till exempel ett brownietorn efter att han
sett James Brown(ie)-gunga.

Niall var som vanligt också full i fan,
med Olles näsa på huvudet!




I söndags morse blev det mindre kul, mirakulöst nog berodde det inte på några baksmällor, vi klarade oss allihopa, men tjejerna åkte ju hem på morgonen, och jag kände genast att jag saknade dem. Jag håller tummarna för att de kommer tillbaka snart!

Efter att vi skickat iväg MoJo (Moa & Jossan är lite svårt för britter att säga, så jag kom på MoJo och jag är mycket stolt över det!) så låg vi (Olle, jag & Bina) bara i bäddsoffan i vardagsrummet och mumsade i oss festrester som chips och annat ett tag innan vi segade ihop och låg och halvsov ett tag, medan Paul gjorde detsamma i min läsfåtölj under en hårande blå ”får”-fäll från Rusta. Vid ett bestämde vi oss dock för att gå upp och göra något åt våra liv, så medan Olle stannade hemma och tittade på när Giffarna slog sig in i Allsvenskan igen så for Bina & jag ner på stan och gick på bio. Vi såg en rolig, sorglig och romantisk rulle vid namn Love, Rosie, och det var perfekt! Bra film, trevligt sällskap, mumsiga snacks och totalt mörker i några timmar, det var vad vi behövde!

Mys-Paul var så nöjd med sitt fårskinn!


Olle var uppenbarligen glad att få dela soffa med
två trötta tjejer!

När vi kom hem blev det pizza på tortillabröd, paj med vaniljsås och komediserier på datorn innan vi alla kraschade i säng runt 9, ett mysigt slut på en finfin helg och en väldigt lat söndag!

PIZZA!

PAJ!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar