måndag 10 november 2014

Hemmafixarna

I helgen hade vi vinterstädning och storkoksmatlagning hemma i Glasgow. Vi började redan i fredags när jag kom hem från Dundee med att storhandla, fylla matlådar med stuvade mackisar och korv, samt att möblera om och samtidigt grundligt städa vardagsrummet. Det blev superbra möblerat, och RENT, men det var grejer över allt efter vi tvättat en massa (mycket sängkläder och tvätt kvar efter våra gäster).

Vi fortsatte tidigt i lördags morse (efter en solig promenad, resten av dagen regnade det så städdag passade superbra) med att städa köket och sedan resten av lägenheten. Olle tog alla stegkrävande grejer och jag krälade runt på golvet och torkade ur skåp och rengjorde ugnen två gånger mellan alla tvättar. När vi kände oss ganska klara med städandet (bara badrummet kvar nu) bytte vi växel och började stöka ner vårt rena kök med en massa matlagning; det blev köttgryta med dumplings och även en stor sats med svenska köttbullar (slut nu dock), klara lagom till att Paul kom hem och fick smaka och njuta av sina första riktiga hemgjorda svenska köttbullar!

Igår fortsatte vi hushållningen med att ladda sista tvätten, städa lite mer och så testade vi för första gången att knåda deg till en massa bröd med vår nya köksassistent. Gick prima! Resten av dagen gick åt till att plugga för Olle, medan jag satt bredvid och läste bok i soffan (datorn var seg i helgen, men den lever idag igen konstigt nog!) och på kvällen segade vi båda ner oss i soffan med lite popcorn och skypade först med min far på Fars Dag och sedan kollade vi på Lego-filmen (Olle har tjatat så länge) och den var faktiskt förvånansvärt bra!






Nyttiga bullar på G!

Jag fyllde mina bullar med pumpakärn-smör, ost och lite vitlök och
annat gott.


Idag är jag tillbaka på jobbet, jag har en del att göra den här veckan så förhoppningsvis ska det bli lite roligare än på senaste tiden, men jag är lite trögstartad känner jag... Jag är beväpnad med en ny elfilt nu också, så det kanske inte blir alltför kallt när jag kommer hem heller (man kan ju hoppas...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar