fredag 22 augusti 2014

Labbfest & bakbesvär

Det är fredag idag, och jag är så glad för det, för idag kommer Olle upp och hälsar på mig i Dundee. Det är kolugnt på jobbet idag, de flesta tog låååång sovmorgon eller kom inte in alls, och det ska tydligen bli likadant på måndag då vi har ledig dag här i Skottland (jag måste dock jobba både idag och på måndag). Jag kom in strax efter 9 i morse och spenderade förmiddagen med att tjäna pengar. Förvisso inte speciellt mycket, men ändå! Jag korrekturläste två översättningar (inte speciellt bra sådana) till svenska från Pexel och efter det tog jag lunch hemma en sväng. Nu har jag precis haft ett möte med chefen för att spåna på vad jag ska göra resten av min tid här eftersom mina första projekt i stort sett är klara och vad jag kan skriva mina andra arbeten inom för områden. Dessutom diskuterade vi möten vi ska ha nästa vecka där jag ska presentera mina data för våra partners från andra avdelningar för att se hur de vill gå vidare med de resultat jag kommit fram till. Jag presenterade informellt för min grupp på labbmötet igår, och det blev nästan bara positiv feedback och inga jobbiga frågor, det de mest hade att klaga på var mina Excel-kunskaper tror jag!

Mina labbkunskaper är signifikant bättre, och i onsdags fick jag efterlängtad bekräftelse när jag fick mitt eget kort aktiverat så att jag kan jobba själv och boka egen tid i sviten! Jag jobbade själv både onsdag och torsdag, men idag skulle jag sätta upp en ganska rejäl reaktion som tar bortåt två timmar för mig (jag har bara gjort det en gång själv förut), så jag jobbade samtidigt som Laura som skulle göra samma sak. Allt gick bra tror jag, men det är många moment och mycket som pågår, så man blir lite mosig i hjärnan och självförtroendet är inte på topp alla gånger, speciellt nu när jag inte kan få hjälp eller få svar på frågor av Nicola. Hon slutade i onsdags och är nu i London en vecka innan hon ska ut och resa i några månader. Hon kommer säkert att ha det jättekul, men det känns att hon är borta, det var lite trist att skiljas åt även om jag bara känt henne i tre månader. Vi jobbade bra ihop och hon var bra på att lära mig alla grejer. Av alla i labbet stod jag henne närmast, så det var lite tråkigt att hon skulle åka som sagt, men det var en rolig avskedsdag! Dave bjöd vårt labb på pizza på en ny restaurang i stan till lunch (eller ja, universitetet bjöd) och vid fem samma dag inledde vi mer firande med alla möjliga folk från alla olika labb i vårt lilla lunchrum. Vi klämde som mest in 25 pers där, och hälften fick så klart stå, men alla var nöjda ändå, det fanns nämligen öl, vin och margaritas i labbrör, samt kakor eftersom både jag, Lucy och Laura bakat.






Till och med trypansomerna sa hej då!

Lucy hade bakat mankaka, jag bakade muffins och Laura
hade med sig sina glutenfria jordnötssmörskakor. 

Folk droppade av eftersom, men ett gäng av oss blev kvar till runt 8, vi hade väldigt trevligt, men bestämde oss till slut för att byta omgivning. Väl framme på puben Drouthys (supermysig!) var bara jag, Nicola, Dave, Lucy och Anna kvar, så Dave bjöd på några rundor gin & tonic och Lucy och jag satt på golvet och gullade med två supergulliga border collie-valpar som någon fantastisk människa tagit med in. Vi blev kvar till tio och efter det gick Nicola och jag hem i regnet och sa till slut hej då till varandra. Det var en härlig, men lite småledsen dag, även om jag kände att jag inte hade lika mycket rätt att vara deppig eftersom jag inte känt henne lika länge.

Jag hann inte deppa länge dock, för väl hemma stod Becky i köket och bakade Millionaire's Shortbread. Hon lyckades inte så bra i tisdags, då vi hade bakkväll för Nicola's fika. Jag lagade mat och bakade lite nyttiga muffins innan Becky kom hem, och sedan mindre nyttiga äpple-kanel-kola-muffins medan Becky åt, och Becky blev då sugen på att baka shortbread, men det gick käpprätt åt helvete. Jag har aldrig bakat det förut, men Becky hade gjort det många gånger tydligen, och var ganska duktig (eller?). Jag lämnade rummet i någon minut efter att hon satt in plåten i ugnen och Becky var i köket hela tiden, men när jag kom tillbaka var köket fullt i rök, kakan var svart och vårt brandlarm började tjuta! Jag fick stå och vädra med ytterdörren och vi fick stänga till alla andra rum så att det bara skulle lukta i köket. Verkligen lyckat!  


Deglös quiche på G - det är vad jag levt på i veckan, så
när som på lite pestopasta och rödbetor med getost.


Nyttiga äppelmuffins.


Onyttiga muffins.



Mumsig kolafyllning.

De sista muffinsen fick fudgebitar som fyllning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar