torsdag 6 december 2012

Två kvar

Igår hade jag min första tenta, i Immunologi. Pluggade hela dagen på skolan igår och då alla andra studenter tydligen hade samma tanke som mig så tog det mig ca en halvtimme att hitta en plats i bibblan, var tvungen att springa upp och ner mellan alla 11 våningar! Då var jag ändå hyfsat tidig, var där vid 10. Pratade med en kompis som kommit halv tio, hon sa att man kunde välja och vraka vid den tiden. Vad fasiken hände under den halvtimmen egentligen, folk måste ha stormat bibblan...

När jag väl fått en plats kan ni ju tänka er att jag inte gav upp den så lätt, så det var tur att jag åt en stadig frukost, för jag lämnade inte den platsen förrän vid tre. Då kände jag mig klar och utsvulten, så jag knatade till Tesco och handlade lunch. Vi har ju "vinter" häromkring nu, och de är ju inte jättebra på att hantera "snö", "kyla" och halka. Av denna anledning knatade jag, en van nordbo, nedför Byres Road helt oberörd i min vårjacka mellan alla andra huttrande nationaliteter och allt gick finfint tills jag skulle nedför en liten isig backe.

Pfff, tänkte jag, ingen fara! Men tji fick jag, för nästa sekund gled jag nerför backen (läckert is-surfandes på ostadiga ben, tänker jag mig) och rätt in i en julgran som en gubbe stod och sålde! Fick lite blickar, leenden och asgarv, men jag tog det hela med ro, det var ju en hyfsat mjuk landing om än lite stickig, och det luktade jul i näsan på mig hela vägen hem till Marios.

Vi käkade hemma hos honom innan vi tio minuter innan tentan sprang till skolan och satte oss ner för att göra den första tentan. Hur det gick? Jag vill nästan inte säga det här, för det känns som att det kan komma att straffa sig eller något, men j-klar vad lätt den var! Nu håller vi tummarna för att det reflekteras i resultatet!

Knatade hem ensam efter tentan medan Marios och de andra grekerna drog ner på stan för att åka skridskor för första gången. Lite ledsen att jag missade den showen, kan tänka mig att det såg väldigt Bambi-likt ut och jag skulle nog ha framstått som ett proffs bredvid dem, men George Square är ju inte det mysigaste stället att åka skridskor på... I alla fall inte när man kan åka gratis hemma på en stor fin sjö  med familjen, grilla korv på Killingholmen och sedan få fika hemma hos farmor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar