lördag 26 mars 2016

Fläskaxel och påsklamm

Vår ugn har jobbat hårt de senaste helgerna, då Olle varit väldigt inne i sina långkok. Både otroligt gott pulled pork och rostat lammben (så här lagom till påsk är affärerna fulla av lamm, som äts mycket just då i Storbritannien) har det blivit, och vi har alla njutit av dofterna och speciellt av smakerna!

Ser det inte gott ut såsäg?


Olle nöjer sig inte med att slava över kött på helgerna, han bakar perfekta halvgrova
 honungsbullar att servera fläsket på också. 

Dessutom formar han ägg för den perfekta frukostmackan. 

Jag hjälper till genom att duka och håller mig ur vägen för köksgeniet när han skapar.



Faith och jag var båda väldigt nöjda med den här helgfrullen!

Till lunch en annan helgdag tillverkades som sagt lammben, som även detta serverades
 på macka (dock ingen hembakad sådan den här gången).


Hela trappuppgången luktade prima när Olle var färdig!


Grovt tyskt rostat solrosbröd och smält ost som bas...

...läckert lamm i mitten...

...på med lite kockfjoll (som jag nu lärt Olle att säga) i form av bistrosallad
 (med finriven rödbeta, så gott!)...

Toppa med en hybridsås gjord på rester av vitlöksyoghurt och guacamole, samt högar
 av mynta (för det finns inget bättre till lamm!).





Vi släckte också törsten med lite bubbelvatten och bäris (icke att förväxla med en bärfis).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar