söndag 14 februari 2016

Månadens allt

Uppe i ottan för att vänta på en garderobsleverans, medan Olle ligger och snusar här bredvid. Han får bygga den helt enkelt, det blir väl hyfsat rättvist? Jag har fortfarande miljoner bloggbilder kvar, och inte speciellt mycket text att skicka med. Jag måste börja föra dagbok varje dag så att jag kommer ihåg vad som hänt när jag äntligen tar mig tid att blogga. Dock händer inte jättemycket intressanta grejer, och veckorna ser nästan likadana ut. Måndagar har jag föreläsning och på eftermiddagen deltar jag i ett långt psykologi-experiment (som jag får betalt för, woho!) som är ganska tråkigt och framförallt hungerframkallande. Jag börjar vid två och är sällan klar före halv fyra, men jag får inte äta någon lunch innan jag börjar, så jag vandrar ofta ganska darrig och aphungrig hemåt efter att det är klart...

Så här glad ser Olle ut när det är måndag!

Tisdagar är det "ledigt", vilket betyder att jag oftast sitter på skolan och slavar över någon uppgift. Vi har haft olika deadlines varje torsdag hittills den här terminen, så det har blivit en del heldagars, och ibland till och med stressiga helgvisiter till bibblan med panikskrivningar. Ännu har inte så många betyg trillat in, men jag kan säga att min presentation från förra terminen gav mig ett A, och att mina Masters-grejer är stort sett avklarade och jag KLARADE DET! Ingen tillbakavisning till Bachelors Hon för mig alltså, om jag klarar resten kammar jag hem en MSci. Härligt!

Onsdagar är också en ledig dag egentligen, men som sagt blir det en del häng på skolan, och vid lunchtid tar jag också ut Pippin en sväng. Torsdagar är det tillbaka till Uni igen, oftast maniskt surrande tidigt på morgonen för att kolla genom alla grejer innan jag måste skicka in för att möta en deadline innan min föreläsning... Tur att kursen vi håller på med nu är ganska trevlig, och att vi har blivit ett sammansvetsat litet gäng som går nästan varje gång. Skye är där så klart, plus en del andra tjejer från virologi. Jag läser en virologi-kurs nämligen (Medicinsk Virologi), men nästa kurs blir det parasiter (äntligen!). Virus-kursen är som sagt ganska intressant dock, med trevliga kollegor så det gör inget att det inte helt och hållet handlar om parasiter. 


Ibland måste man byta miljö när man pluggat i bibblan för många dagar i sträck. Ibland kan man sitta på Starbucks och ta sig en pistagekaffe, och ibland kan man sitta under en enorm sköldpadda i vårt zoologi-museum. Det vill säga tills man inser att de tvättar ormarnas burar och går runt och bär på dem nonchalant utanför tankarna. 
Då springer man fort fort fort därifrån!

Fredagar är också en ledig dag, och tanken är väl att man ska jobba, vilket händer vissa fredagar, men ibland blir det bara slöande. Oftast intalar jag mig själv att jag ska vara produktiv hemma, men det slutar med mig framför en film insvept i en filt. Ajajaj... 

Den här veckan har jag använt en del av min "lediga" tid till att baka, i tisdags blev det till exempel semmelstuga i köket på förmiddagen. Olles kollegor fick sina på onsdag, men vi avnjöt våra med Faith och hennes kompis Amy som var på besök på tisdagskvällen, efter att Faith lagat crepes (det var pannkaksdagen i tisdags häromkring). De var stora fans av semlorna i alla fall, så det var ju trevligt! Det har blivit mer häng med Faith överhuvudtaget den här veckan, på IKEA och här hemma framför film och mat etc. Hon var ju sjuk förra veckan och isolerade sig själv (effektivt verkar det som, varken Olle eller jag har blivit sjuka än) så hon kanske är lite sällskapssjuk.

Semmelbak! Olika framgång hela tiden, och olika storlekar,
 från minimini till små, och kanske en eller två medium.

Faith har också bidragit med godis i Februari. Hennes pojkvän Ari var på besök
från Italien ett tag och hade med sig valnötstryfflar som var magiskt goda,
och kom kompletta med kärleksdikter i varje tryffel. Faith bjöd flera dagar,
först i vardagsrummet en dag, och sedan en fredagkväll då hon bara öppnade
 vår sovrumsdörr, kastade några stycken på oss och vände om.
Hon blev lite gladare när vi sedan beställde pizza åt oss alla dock...

I väntan på vår pizza... Faith var superhungrig och sjuk och inte sugen på att laga mat,
 och osedvanligt var vi inte heller det. Dessutom hade jag precis fått mina
 Masters-betyg. Pizzafirande hela fredagkvällen med alla sambos!

Mer godis, a la Faith den här gången. Hon gjorde klassiska nordirländska "fifteens"
till oss en dag, och de var ganska mumsiga (trots att det var marshmallows i dem. 


Okej, nu ska vi se om jag kan "blogga efter bilder" här. Det kommer en rada med bilder och jag ska försöka minnas vad jag ville ha sagt med dem när jag tog dem. Önska mig lycka till! 

Först upp (den här är ganska lätt): jag köpte nya skor, grattis till mig! Skoaffären vid Olles och min mataffär hade stor utförsäljning och Olle köpte ett par, och jag köpte tre (kängorna blev inte med på bild, men de var super och de är dem jag använder mest hittills). De andra två paren var vandringsskor-aktiga, perfekt för vintersmotion utan att man halkar etc, och så kunde jag inte motstå ett par färgglada gymskor. Alla tre paren för £45!



Även nya färgglada strumpor har inhandlats!

Nästa bildserie är mer Olles än min. Olle köpte ju mig en stooooor nalle till present när jag kom hem från Sverige, och jag tycker den är väldigt söt och gosig där den sitter på en pall i sovrummet. Olle tycker tydligen att den används bäst som leksak för att överraska Sara när hon tar för lång tid på sig med något som inte involverar Olle...





För att råda bot på nalle-tortyren måste man umgåsa med Olle, speciellt under helgerna,
 och helst under en varm filt i soffan medan man lyssnar på hans tråkiga studier...

Nästa sektion: förra helgens solo-visit till Edinburgh. Jag gick upp skit-tidigt för att ta första tåget härifrån till Edinburgh, där vinden ven och det regnade is. Jag skulle till en filminspekning nämligen, för att var en bakgrundsbakterie i en ny film som ska introducera antibiotika-resistens för massorna. En tjej som nyss doktorerat här i Glasgow, Carla Brown, har börjat en karriär i vetenskaplig kommunikation, och hon har utvecklat en Ipad-app + ett spel om bakterier etc. som hon blivit lite småkänd för häromkring, i alla fall i vetenskapskretsar. Hennes nya projekt är en film som handlar om antibiotika-resistenta bakterier, och eftersom jag gärna skulle vilja jobba inom kommunikation så är jag med på en del mailing-listor som har med det att göra. Där frågade Carla om hjälp, så jag kom och hjälpte till! Hon försöker för nuvarande sätta ihop ett företag och har ansökt om forskningsanslag, så om det går igenom får vi till och med betalt för vårt jobb! 

Vad gjorde vi då? Jo, vi dök upp och blev sminkade först och främst. Jag var en "bra" bakterie, så jag blev grönsminkad (baddies var lila) och fick håret uppsatt i en svans. Jag fick även en finfin vit t-shirt med mitt bakterienamn på.  




Efter det gick det utför... Jag hade inte riktigt fått reda på vad vi skulle göra, men i mailet lät det som att vi bara skulle stå i bakgrunden. Nej nej, så blev det INTE! Vi blev koreograferade av en kille (som inte tyckte att jag var speciellt bra på modern dans - kanske för att jag inte är en dansare?) och skulle dansa i bakgrunden medan 5 duktiga riktiga dansare krigade i mitten. Det var som en cirkel av oss bra och dåliga bakterier och mitten dansade en superduktig kille, tyska Tom, täckt i bladguld. Han representerade en antibiotika, och under filmens gång slogs han mot olika bakterier, både bra (gröna) och dåliga (lila) och vi hejade på runt ikring (vi hejade på bakterierna så klart, inte på Tom!). Dansarna var helt magiska i alla fall, väldigt duktiga, och vi såg nog ut som idioter bredvid dem... Jag var i alla fall där och filmade i 6 timmar (i klackar som inte var mina, första gången jag dansat så länge i ett par klackar utan att ha varit på fest). De filmade close-ups av mitt ansikte en miljon gånger och jag var tvungen att hitta på olika miner, och så filmade de även vårt dansande hela tiden, i skuggorna bakom Tom och hans motståndare. Vi hade bra utsikt över dem i alla fall, och de var som sagt väldigt bra dansare. Det hela slutade med att resistenta bakterier tog kål på stackars Tom och jag hoppas att det blev så coolt som det såg ut att vara när vi var där. Även om jag hoppas att de inte tar med mig alltför mycket...

Olle hade tråkigt hemma utan mig verkade det som...

Ingen från IKEA har ringt än, och nu är till och med Olle uppe! Dags att ta itu med frukosten kanske, och se vad annat vi kan hitta på denna Alla Hjärtans Dag. Kanske att vi ska fundera på bröllopsinbjudningar, så att jag kan besöka posten hundra gånger även nästa vecka (jag har varit stammis den här veckan, har skickat lite kort till mina kära tärnor!). 


Happy Valentines!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar