lördag 9 maj 2015

Första veckan i Maj (och Glasgow!)

Så har ännu en helg anlänt, och veckan som gått har varit ytterst händelserik. Det största som hänt är väl något som egentligen inte hände alls: jag åkte inte till Dundee i veckan! Jag tror att alla är ganska glada över det, men mest jag så klart! Jag har mest varit hemma och brottats med min sjukdom, försökt att få lite jobb gjort, men det har gått riktigt trögt. I tisdags blev det ingenting, det största jag åstadkom var att laga mat (kyckling satay-gryta) lagom till att Olle och Nancy kom hem...


Jag hann aldrig ta någon bild med maten, mina sambos var på tok för hungriga!

I onsdags hände det lite mer, jag inledde dagen med ett IKEA-besök och efter att ha pysslat lite hemma med de nya grejerna for jag sedan ner på stan för att plugga lite på ett café innan Olle och Nancy slutade. Det gick sådär dock, jag hamnade i en halvtimmeslång konversation med min lillasyster som ringde istället! 


Efter att ha gått hem (jag har mött arbetarna på stan och gått hem med dem tre dagar den här veckan, trots att backarna nästan har ihjäl mig (min hosta tycker inte om när jag anstränger mig) och det har varit riktigt trevligt. I onsdags började det i och för sig ösregna den sista kvarten, men det får man räkna med här i Skottland. Vi har också fått sällskap av Nancy's kollega Ben några av dagarna, mycket trevlig prick. Igår stötte vi även på min polare Marios på Campus, men jag fick ingen kram (jag vill inte smitta någon, speciellt inte under tentaperioden!) som vanligt, utan fick nöja mig med att prata. 

Nåja, tillbaka till onsdagen. Vi har varit ganska trötta när vi kommit hem efter våra promenader på kvällarna, så det var tur att vi lagade så mycket mat i helgen. I onsdags var vi dock tvungna att ställa oss vid spisen, några grejer i kylen höll på att gå ut. Så. Vi bestämde oss för att testa att göra kåldolmar. Olle och Nancy tyckte att slutresultatet var ätligt, jag tyckte att allt var en katastrof från början till slut. Det gör vi INTE om! Tur att man fick överbliven pastadegs-ravioli med ost och tomatsås till förrätt...

I väntan på maten...

Pastadags!


I torsdags hade jag en förvånansvärt produktiv dag, jag lyckades släpa mig till universitetet och satt där i kemibibblan och pluggade, det hjälpte verkligen att vara på skolan för att komma igång. Jag satt kvar till de stängde och sedan satt jag resten av tiden i Kelvingrove Park och väntade på att Olle & Nancy skulle komma förbi på väg hem. 


Två små ekorrar höll mig sällskap.

Igår var tanken att jag skulle ta mig till universitetet igen, men så blev det inte. Jag tog mig dock ner på stan för att möta mina sambos (och Ben), och som vanligt knatade vi hem tillsammans. Det blev matrest-middag precis som i torsdags, och Olle och Nancy festade loss på diverse desserter från frysen. Jag har inte så mycket matlust nuförtiden, så jag tittade mest på... Kvällen avslutades med en trevlig timmeslång Skype-session med Olles föräldrar (äntligen svarade vi!) och därefter låg jag och hostade i ett par timmar innan jag kunde somna (medan Olle snusade och sov på direkten). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar