söndag 15 mars 2015

Nancy flyttar in (och andra helghistorier)

Nu är det extremt länge sedan jag bloggade, jag har tydligen varit mycket upptagen! Senast jag bloggade var strax efter att Paul flyttat ut, och nu har vi ersatt honom med en trevlig australiensare, Nancy. Hon anlände igår på eftermiddagen och vi spenderade de resterande timmarna av dagen med att lära känna varandra. Hon är jättetrevlig (som alla aussies vi har träffat) och hon verkar kunna stå ut med att jag och Olle är lite knäppa ibland, så det bådar gott! Hon ska bo här fram till Augusti är tanken, hon är anställd som konsnult på något projekt inom HR-avdelningen på Glasgow Uni och det slutar innan vår nya termin börjar. Vi kastade henne rakt in i vår knäpphet på direkten igår, då vi först tog henne på en prommis runt huset för att visa alla viktiga tågstationer och affärer etc., och efter det handlades det vin och det lagades en massa mat till välkomstmiddag, framför Mello-finalen så klart! Hon var väldigt spänd och sugen på att se Mello med oss, och vi hade verkligen skitroligt! Vi översatte det som behövde översättas och hon föll snabbt in i vår vanliga process där vi helt enkelt spenderar det mesta av tiden med att snacka skit om bidragen och allt vi kan hitta fel med. Nancy var inte sämre, hon var också duktig på att dissa, men det hon pratade mest om var hur attraktiva alla svenskar var. Hon föll speciellt för Linus Svenning, så om någon känner honom eller kopia kan ju höra av er? 

Slaktar-lamm till middag, gott!


Jag ansvarade för sås och tillbehör medan Olle stekte lamm & sötpotatis- och palsternacksbiffar. Här
har vi två olika sorters olivtapenade, kronärtskocksdipp & myntayoghurt.

Jag gratinerade marknadsinhandlade rödbetor med getost också. 

Nancy skötte dukningen och Mello-sändningen (trots att svtplay är på svenska gick det riktigt bra). 


Olle hade roligt med Nancy's första hyra. #Göstaharcash


Efter maten och Mello blev det mer Mello, vi gick igenom våra favorit-vinnare och de konstigaste bidragen vi någonsin sett och så klart sjöngs det högt till Roger Pontare ett tag. Stackars Nancy tänker ni kanske nu, men hon verkade genuint intresserad och hon garvade hårt hela tiden (med eller år oss, svårt att säga). Hon har i alla fall fått en snabb utbildning inom Eurovision nu, så att hon är redo när Maj kommer. Hon måste ju titta, Australien är ju med och tävlar i år! 

Efter vårt Melloton i vardagsrummet var vi ganska trötta, så vi skildes åt och tanken var väl att Olle och jag skulle gå och lägga oss som Nancy, men det gick sådär för oss, vi låg mest på sängen och fnissade och/eller asgarvade åt korkade internskämt som bara vi förstår och tycker är roliga. Olle höll på att smälla av ett tag där (jag vet inte riktigt vad jag gjorde), och jag vaknade upp i morse med träningsvärk i skrattmusklerna. Härligt!

Vad har hänt i övrigt då? Jo, innan Nancy kom igår var vi hyfsat produktiva; vi gick upp tidigt och fixade hemma för att att skulle vara rent och fint när vår nya sambo kom senare, och sedan begav vi oss ut i kylan och vandrade först till tandläkaren och sedan till vår lilla Farmer's Market där vi spenderade en lagom mängd med pengar på alla möjliga grejer. Väl hemma planterade vi oss i vardagsrummet, Olle med sina pluggböcker och jag med min älskade symaskin. Lördagsmys! 

Ale-testning klockan 10 på morgonen.

Färskingar.

Mina favoriter!


Vi hittade mini-"jul"-skinka till frukost på Morrisons...

...och dessutom hårdbröd att äta skinkan på!

Tur man har Johnny's hemma för just sådana här tillfällen!


Sy-skoj för mig, jag har massor av nya tyger hemma att leka med.

Nancy fick sig en extra kudde.

Senaste veckan i Dundee har det inte hänt mycket, jag känner mig väldigt skyldig eftersom jag varit hemma tisdag, onsdag, torsdag och inte jobbat alls. Jag vet inte om jag hade feber eller vad det var, men jag var konstant trött och kände mig yr hela tiden, så jag degade bara hemma i sängen fram till i fredags då jag bestämde mig för att åka hem till Glasgow tidigt på morgonkvisten och dega där istället. Det blev inte så mycket degande dock, jag hade lite grejer att fixa till Nancy's rum så jag tog en buss till IKEA i solen, och det blir man ju alltid uppmuntrad av. Resten av eftermiddagen spenderade jag sedan hemma så klart, fixandes i alla rum. När Olle slutade jobba möttes vi sedan på affären där vi handlade mat till helgen, och när vi kom var vi uppe till sent och tittade på film (vi såg en film som hette Chef som var skitbra och som man blev väldigt hungrig av) eftersom Olle druckit kaffe på morgonkvisten och var hyper och inte kunde sova förrän seeeent som vanligt. 


Sjuklingsnacks: drickyoghurt & wasabikex, alldeles för jobbigt att laga mat.

Sedan Paul flyttat ut har jag fått en alldeles egen semi-walk in closet.


Massor med plats för min igelkottsväska & mina skor!


Nu är det roliga över dock, Olle har flyttat in så att Nancy ska få en egen garderob.

Nancy's nyfixade rum.


Vårinredningen i vardagsrummet.

Förra helgen var en klassisk Sara- och Olle-helg, vi spenderade större delen av vår tid med att laga en massa mat och titta på Mello i lördags kväll. Det blev inga promenader just, det har varit riktigt dåligt väder med mycket regn i Skottland de senaste dagarna, vattennivåerna har stigit överallt och sist jag åkte tåg hem nådde de nästan upp till Perths bilbro. Jag åkte till Dundee tidigt i söndags sedan, jag skulle nämligen hjälpa min kollega Sonia att presentera information om protein för barn på Dundee Science Centre som en del av Dundee's månadslånga Women In Science-festival. Det var tråkigt att åka så tidigt, men det var ganska trevligt att jobba med Sonia i några timmar, även om det inte var så mycket folk där. Jag fick skjuts hem med alla mina matlådor och grejer också, och det är ju alltid uppskattat! 

Mexicana-ost till vår veggie-lasagne förra helgen.


Det blev pasta över, så vi gjorde några minilasagner.



Restbakning; avokado- och limekaka med chokladfrosting & pistagemaränger.

Mello med hallon- och kokosdaquiris.

Förra söndagens frulle.

Proteinsnack på Dundee Science Centre.




Jag gick tillbaka till jobbet strax efter att jag kommit hem dock (jag ville förbereda för min måndag i labbet), men efter det blev det hemmakväll med Bex och Lynette, mycket trevligt som vanligt. Jag bjöd på svenska köttbullar så det stod härliga till och Bex och Lynette njöt och stal sedan systematiskt köttbullar från mina låda i kylen under veckans gång. 

Svenska köttbullar!





Kokosromspunch med citron & tonic till maten, äntligen tog den slut!


Köttbullar med oliv- och svampsås samt stuvad spetskål. 

Min måndag var väldigt produktiv (till skillnad från resten av veckan som sagt), jag fick massor gjort både i labbet och på datorn, och jag hann även fila på mitt CV en del mellan reaktionerna. Dessutom hann jag med en tidig kilometer i simhallen innan jobbet, det lönar sig att gå upp tidigt. Jag blir ganska trött, men samtidigt mer fokuserad när jag får motionera lite innan jag går in och jobbar. 

Veckan innan på jobbet var också ganska bra, även om jag egentligen inte fick se några resultat. Jag hann med en del dock, och jag kände mig ovanligt stöttad av mina kollegor hela tiden. Jag hade mina vanliga lunch-snack med Ning, och han säger alltid det gör honom glad att prata med mig, vilket så klart känns bra, och på eftermiddagarna pratade jag en del med Laura som vill att jag ska lära henne svenska så att hon beställa egen öl när hon far på bröllop i Skåne i Juni. Lucy och Seb har äntligen gjort klart sina figurer till sin nya artikel, så de är lite lugnare och roligare nuförtiden, och Anna har introducerat mig för en del nya program som hjälper när jag försöker pyssla ihop virtuella bitar DNA och förstå vad jag håller på med. Vi har även pratat lite om hur jobbigt det här året har varit och det känns som att vissa av dem kanske förstår lite i alla fall. 

I tisdags fick vi även gå på en intressant och välpresenterad föreläsning då Harry de Koning var på besök från Glasgow Uni för att föreläsa om våra fabulösa små parasiter, och när jag kom hem blev det en massa tjejhäng i köket då vi hade husmöte för att hamra ut lite grejer nu när Robin kommit till rätta. 

I onsdags blev det HP-tema då jag och Bex vallfärdade till studentunionen för att delta i ett Harry Potter-pubquiz, men det blev som inget av det för det var fullt när vi kom dit. Då blev det gin & tonic i baren istället, inte helt fel det heller! Jag fortsatte sedan både G&T och HP-temana i torsdags då jag först efter jobbet hängde med Cordula och hennes labbkollegor (nya och gamla) ner till Drouthys för att sippa G&T (de hade rea på gin, £2 per drink) och sedan gick hem och sippade gräddig butterbeer (en brygd från HP-böckerna för er som inte vet) med överlyckliga Bex & Lynette.

På med favorittröjan och redo för ett quiz som inte blev av.


Min fredag blev kortvarig i labbet, jag hann bara vara där till 10 innan jag var tvungen att knalla vidare till Dundee Science Centre för att spendera förmiddagen med en massa kids. En organisation i Skottland organiserar vetenskapsklubbar i skolor över hela landet, och i fredags firade klubbarna i regionen med ett stort event på centret, kidsen hade med sig sina projekt (väldigt imponerande projekt, ett lag av 10-åringar hade byggt en elektrisk lådbil och var iklädda blå mekaniker-overaller med deras namn på, supergulligt!) och presenterade dessa för domare som skulle kora vinnare senare under dagen, och när de inte var upptagna med det gick de runt olika stånd (bland annat vårt) och fick delta i 3-minuters utmaningar som lag. Jag och Erin (min nya polare och även public outreach communications officer för Dundee Uni) hade en cellsorteringsutmaning som gick prima, och under dagen tog vi totalt hand om 14 skolor/lag med minst 6 kids (8-16 år) och en lärare i varje. Vi fick både lunch och fika under dagen, och så fick vi även lite tid att knata runt och leka med alla vetenskapsgrejer på centret, samt kolla in allas coola projekt. Jag avslutade dagen med att agera modell med två småtjejer, sponsorn Shell ville ha bilder av representanter från alla deltagande organisationer och jag fick således representera DU i min knallröda t-shirt. Jag hade väldigt roligt som vanligt när jag deltar i sådana här grejer, och jag tror och hoppas att alla kids hade det skoj också. 

Jag i min snygga Uni-topp.

Dundee Uni's lilla utmaningsbord.

Nu är det dags att avsluta den här massiva utläggningen och få lite annat gjort innan helgen är slut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar