torsdag 1 januari 2015

Nyår

Igår var det nyårsafton och Olle jobbade bara halvdag, så vi hade hela eftermiddagen på oss att laga en massa mat. Trodde vi i alla fall. Vi blev mätta efter förrätten, så vi sparade ravioli-baket till idag och avslutade vår nätta nyårsmiddag med att dricka lite vin och kolla på film istället. Vi var uppe till exakt 00.03, sedan snarkade vi till 10 i morse då vi väcktes av Paul som trött kom hem från USA med en massa packning och jet lag.

Vi körde en klyschig plockmatig italiensk version till förrätt igår, det blev tomat- och mozzarellasallad...

...och vitlöksbröd, avokadoröra och hemgjord tapenade.




Jag testade sedan att göra polenta-fries också, och de avnjöts med Olle supergoda
tomatsås som stod och puttrade på spisen (vi började med den innan vi insåg att vi inte
skulle få i oss någon ravioli till varmrätt, men den kom ju till användning ändå, både igår
och idag.)


Vi klädde pliktskyldigt upp oss lite efter att vi lagat mat, men det
varade inte så länge (men vi var supersnygga ett litet tag i alla
fall, tills tofflorna och myströjorna började locka på oss).


Hehe, det diggades lite till musik efter några glas vin
och innan filmen...

Haha! Äntligen var stearinsörjan borta och jag kunde fira in 2015 med fina ljus istället. 

Första dagen 2015 har varit en riktig latdag, jag har spenderat timmar på att leta balklänning till i vår och Olle har suttit fast planterad bredvid mig med sin padda och sitt Final Fantasy-spel. 

Det enda vi åstadkommer på våra latdagar är mat: i morse blev det svamp med
överbliven salami och...

...äggröra efter Olles önskningar och tjat.

Det märks direkt när Paul är hemma...

När vi blev hungriga igen i eftermiddags tog vi oss an raviolin vi missade igår, det var första gången vi använde de nya tillbehören till Connie, så vi lyckades så där och Olle var ganska frustrerad här ett tag (och jag var inte så hjälpsam tyvärr), men till slut lyckades vi åstadkomma någon typ av fylld pasta. Nu har Olle sagt att han ska göra pasta hemma varje dag tills han är expert!

Först kavlar man ut degen med en pastamaskin...

...sedan lägger man den i ravioli-'maskinen' och toppar med fyllning...

...och så vevar man fram lite pasta!


Ni kanske ser att det gick sådär för oss...

Det blev lite deg över, så Olle premiäranvände sin tagliatelle-kavel också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar