fredag 12 september 2014

Fredag i Dundee

Jag tänkte att jag skulle bättra mig med blogginläggen, så nu ska jag försöka sammanfattat veckan som gått. Jag har varit i Dundee som vanligt, men det känns inte som att jag har gjort så mycket. Mina parasiter dog över helgen, så jag var tvungen att mecka med flytande kväve-tanken för att tina upp några små back-ups som jag frusit. Jag är inget fan av flytande kväve, jag har stor respekt för den potentiellt dödliga tanken. Häromdagen i labbet när jag var inne tidigt och var först in började den pysa och läcka gas, så det var bara att lägga benen på ryggen. Jag hittade dock Shona, vår labb-"skötare", och hon försäkrade mig om att den nog bara var lite överfull efter nattens påfyllning. Better safe than sorry!

Jag kom in lite sent i måndags, jag vet inte om jag nämnde det, men tåget jag åkte fick stopp i Perth och vi var tvungna att vänta på ett annat tåg, mycket spännande. Jag tog det dock piano, jag var inte så sugen på att åka tillbaka. Jag har tappat suget lite de senaste veckorna... Det är fortfarande kul att jobba i labbet, men jag känner mig mer och mer osäker när det kommer till att analysera och presentera data, och att tänka som en forskare. David har nu bestämt sig för ett projekt som jag ska göra, och under ett helt oförberett möte förra veckan pratade han igenom det med mig, och jag satt där som ett fån och nickade utan att förstå. Labbmötet gick inget vidare heller, trots mina ansträngningar, och det är ju aldrig roligt. 

Allt känns bättre nu dock, jag var väldigt stressad över det hela i helgen, men i måndags bestämde jag mig för att jag måste sätta ned foten. Jag är där för att lära mig, jag får inte betalt och jag lär mig inte någonting om jag bara är stressad och sätter igång med saker i labbet när inte vet riktigt vad jag håller på med. Så. Jag skrev ett mejl till Dave och sa att jag gärna ville göra klart mina projekt med E1 och Myo (som jag jobbat med sedan starten) inför mötena i September och Oktober innan jag kastar mig in i något nytt, och att jag dessutom ville få extrajobbet med Nicolas rester ur vägen. Jag var lite nervös, men Dave sa att det gick jättebra, så det känns skönt. Jag tror att det är OK bara man säger till, jag tror helt enkelt inte att han tänker på saker som oss studenter, han blir så entusiastisk över nya grejer också, och vill sätta igång på en gång! 

Så, under veckan har min syn på labblivet blivit lite ljusare, mina sommarprojekt kommer att stå klara (i god för alla möten) nästa vecka, allt är förberett och klart, och jag har även haft lite tid att läsa igenom information och vad Dave vill att jag ska göra härnäst, så jag ska be om att få upprepa mötet med honom nästa vecka. Det var en stor hjälp att Laura kom tillbaka från Sydkorea igår, det var nämligen egentligen hon som fick erbjudandet från Dave först, så hon hade läst på om det och vet lite mer. Hon gav mig alla artiklar hon läst och nu har jag äntligen börjat fatta! Idag bjöd hon mig på te i vårt takfik också och satt i 45 minuter och svarade lite på mina frågor och förklarade lite hur hon tänkte på saken. Hon försäkrade mig även om att alla känner precis likadant när de har möten med Dave, men att det alltid löser sig till slut. Det känns extra bra också att vi snart får två nya killar som ska jobba med liknande saker som mig, så vi kanske kan hjälpa varandra lite, vilket kan vara skönt. 

Den här veckan är det Fresher's Week här i Dundee också, så nu känns det påtagligt att jag missar Uni det här året. Jag har lite abstinens faktiskt... Jag har gått på flera intressanta seminarier och föreläsningar den här veckan, vissa av dem har inte ens med min forskning att göra, men jag saknar och tycker om att gå på föreläsningar! Igår irrade vi runt vår nyöppnade superfräscha (seriöst sjukt fin) forskningsbyggnad också, vi letade efter ett ledigt rum att ha ett labbmöte i. Jag är så imponerad av den nya byggnaden, den är så fin både inne och ute! Labbmötet var så där dock, nu när terminen är igång igen har vi labbmöten inte bara i vår grupp utan även med andra grupper, så en person från en grupp presenterar i mer detalj varje vecka. Veckans presentation fattade jag dock inte mycket av, men det är ibland lite skönt att komma ifrån kontoret!

Ibland är det roligt på kontoret dock, igår eftermiddags tog vi en paus i arbetet när Han och Laura kom och hälsade på och Laura (som är jätteduktig på att måla och rita) ritade av min ankartatuering på Han så att vi matchade. Till min förskräckelse blev den nästan bättre än min! 

Idag var en kort dag, jag gick hem vid två efter en virologiföreläsning och satt hemma och läste lite innan jag gick ner på stan och träffade Zoe och hennes polare Beth och Claire. Det var nästan tre månader sedan jag träffade Zoe, och det var så härligt att ses igen! Det var roligt att träffa hennes kompisar också, Claire bor i Dundee och pluggar textildesign vid Duncan Jordanstone College of Arts & Design och hon är jättetrevlig! Nog för att jag bor med en del trevliga prickar, men ibland kan man ju behöva en paus också! Det har på det stora hela varit en väldigt social dag, jag mötte Anna & Anders på väg hem från min Zoe-dejt och vi pratade en sväng över kaffe (Anna såg mina pannkaksbilder på FB förra helgen och undrade vilket café vi vart på i Glasgow. Sällan har jag sett någon så impad/förvånad när jag sa att det var i hemma hos oss vi bjussat på den varan!) och när jag sedan äntligen kom hem var bara Meike (den andra tyskan av två - mycket praktiskt, jag plockar upp lite tyska när hon skypar eller pratar med Clarissa) hemma, så vi låg i hennes säng och kollade på Frozen tillsammans tills Lynette kom hem och släpade med Meike ut på galej. Jag stannar inne ikväll, jag ska upp tidigt och fara till Edinburgh i morgon för mys med Olle och för att avnjuta en spabehandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar