söndag 9 april 2017

Säsongsskifte Del I

Jag har inte bloggat om vårt veckoliv sedan innan London, och det har verkligen hänt massor. Vi har gått från en sista släng med snö till riktig vår häromkring - jag tror till och med att jag fick lite solbränna när vi var ute och klättrade/vandrade i berg igår...


Sista snön (förhoppningsvis) kom tidigt i April. Glasgow var som vanligt inte förberett.



Jag trodde att jag var förberedd med halsduk och grejer. Tänkte inte på skorna dock... Var helt genomsur i båda när jag kom fram till jobbet och strumporna hade sugit upp vatten till kanten på benen - gick i strumplästen och försökte torka ett tag medan skorna fick åka i soptunnan (har extra skor på jobbet som tur är). Lite jobbigt att lämna blöta spår efter sig dock!




Kallt och snöigt ute, då passade vi på med en sista pepparkaksfika på kvällen.


Nya pjucks! Redo för snön precis efter att den tinade bort...


Inte bara nya skor inhandlades innan London: jag började gå sakta mot ljusare hår också.


(Det blev typ orange!)

På jobbet har det hänt massor den senaste tiden, men huvudrubriken måste vara att Tom hittat nytt jobb i London och sagt upp sig. Vi får ha kvar honom i max 3 månader till enligt kontraktet, men vi får se... Han verkar taggad på att flytta, så jag & Mavi försöker lära oss så mycket vi kan innan han far - vi blir ju ansvariga för myggen ensamma när han försvinner!


Fikaklubben på jobbet: polsk version för ett par veckor sedan.


Förra veckan bjöds det på Victoria sponge...


...och en sticky toffee muffin som jag sparade till en annan dag.


Det är tur att det bjuds på fika en gång i veckan, för jag fick såååå mycket skit av mina kontorsgrannar när jag bara tog med mosad morotskaka nog för mig (i några dagar) - Olle hade bakat och sparade lite från jobbet till mig.


Annat nytt i sötsaker: Christie kom tillbaka från sin tvåveckors syskonsemester i USA för ett tag sedan och hade med sig väldigt gott kobajs.

Så fort Christie kom tillbaka började vi tjejer en ny tradition: torsdagsyoga efter jobbet och middag a la Olle efteråt! Vårt lilla campus har ju ett eget gym, så vi bestämde oss för att testa en klass. Jag testade först en halvtimmes lunchklass, men den var för tam. En timme kändes bättre, så vi gick första gången för två veckor sedan. Det var vääääldigt jobbigt, men det var nog inte riktigt meningen. Originalläraren (som vi hade nu i torsdags - hon var väldigt bra) var på semester och ersättaren körde någon typ av speed-yoga: vi var typ 3 positioner efter hela tiden kändes det som. Yoga som handlar om att ha ett rörelse-flow och hålla positioner tills man typ säckar ihop! Det var precis tvärt emot och vi flämtade oss igenom en timme, men det var ganska trevligt ändå. Yogastudion blickar nämligen ut över parken och floden, och just den dagen bevittnade vi en magnifik orange-rosa solnedgång medan vi hängde i downward facing-dog. Verkligen vackert! 



Mavi och jag kom hem till middag a la Olle som sagt (Christie åkte hem). Han hade lagat supergod teriyaki-lax med sparris & potatis.





Veckans yogamiddag.


Jag missade passet förra torsdagen eftersom jag var upptagen med ett ScienceGrrl-möte (en organisation med bara tjejer som jobbar inom vetenskap). Jag har gått några gånger nu, och det är alltid riktigt trevligt. Just förra torsdagen möttes vi allihop på en vegetarisk restaurang i stan: Isabel med lilla baby Stanley (vår organisationsmaskot, en brunögd glad liten ettåring), Joanne, jag, Crystal & Rhona. Jag blev befordrad till Outreach Manager, blev direkt uppsatt på hemsidan (https://sciencegrrlglasgow.wordpress.com/the-team/) och började organisera events på Glasgow Science Centre redan i måndags! Jag fick mig en långprommis hem också i glatt bebis- och tjejsällskap. Rhona och jag diskuterade ett nytt projekt vi jobbar på tillsammans (Vetenskapshjältinnorna) och Stanley bubblade nöjt efter att ha fått sin dos med mangopuré-efterrätt.


Mer efter-jobbet-vetenskap: jag har jobbat med Tansy återigen på det årliga eventet Science Week där lågstadieskolor kommer och hälsar på oss på universitetet för att lära sig mer om bakterier, virus & parasiter. Jag bemannade och stod chef över mask-stationen under tre pass i år (jag har ju jobbat nästan varje år sedan jag började plugga här, så Tansy tycker om att ha mig på plats för att ta pressen av de nya). Det var så klart lika kul som vanligt, och kidsen var riktigt entusiastiska och hade massor med frågor!


Det är extra kul att se kidsen ha sin första mikroskop-upplevelse - de blir så taggade!


Lärarlunch: getostsallad på Go Go Café.



Inte från Science Week - men science outreach-bilder från ett av mina andra event: Food & Science Careers Day på Alexandra Parade Primary.







Sista outreach-nyheten här då: jag kan stolt presentera att en essä jag skrev under mitt fjärde år som student har publicerats som offentlig läroresurs på både universitets hemsida & på British Society for Parasitology. Härligt att andra kanske kan dra nytta av mitt skoljobb! Tack Tansy för att du valde mig att inkludera i Microessays 2016.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar